Je to pro nás ztráta, hovoří o remízovém utkání s Teplicemi Lutonský

Je to pro nás ztráta, hovoří o remízovém utkání s Teplicemi Lutonský

B r n o - Zbrojovka se s Teplicemi nakonec rozešla smírně 0:0. Hned po závěrečném hvizdu mohli všichni na stadionu začít pátrat v hlavách, kdy naposledy Zbrojovka doma uhrála bezbrankovou remízu. Je to už víc než rok - v březnu 2015 takto Brňané remizovali s Baníkem.

Marně na stejný výsledek vzpomínal i Milan Lutonský, který dnes naskočil na levém kraji obrany. „Loňskou sezonu jsme doma bez gólů nehráli snad ani jednou. Před tím už si vážně nevzpomenu, takže je to už asi hodně dávno,“ načal zklamaně rozhovor nedávný oslavenec, který si chtěl ke třiadvacatým narozeninám jistě nadělit lepší výsledek.

„Připravovali jsme se na to, že Teplice budou mít tuto sezonu silnou defenzivu. Podařilo se jim uhrát nulu na Dukle, která je doma silná, a hlavně udrželi čisté konto i proti Spartě, což je jeden z nejlepších týmů u nás. Bohužel se nám je ale překonat nepovedlo a je to pro nás určitě ztráta,“ hodnotil bek průběh zápasu a jeho finální skóre.

„Měli jsme tam i pár zakončení, ale vždycky to odskočilo trošku jinak, než jsme pokračovali. Třeba Štohy tam měl jednu možnost, ale nevyšlo mu to, stejně jako ostatním. Celý zápas nám určitě ještě trenér zhodnotí, abychom věděli, co jsme udělali dobře a co špatně,“ pokračoval dál.

Na řadu přišla i otázka na sehranost právě s nově příchozími spoluhráči, v níž nekteří také viděli dnešní slabinu Zbrojovky. „Hráči jsou sice noví, ale nikdo z nás se na to nemůže vymlouvat. Nikdo z nás fotbal nehraje první sezonu a s něčím takovým si musíme poradit,“ odmítl rázně jeden z možných důvodů dnešního neúspěchu. „Budeme teď muset zabrat v Liberci. Minule se nám tam podařilo otočit, i když jsme to nakonec neudrželi. Musíme se z toho zápasu poučit a vyvarovat se chyb, abychom tam uspěli,“ uzavřel Milan rozhovor vyhlídkou na nadcházející ligový zápas.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...