Juniorka zakončila suverénní podzimní tažení stylově, Jablonec přejela 3:0

Juniorka zakončila suverénní podzimní tažení stylově, Jablonec přejela 3:0

Brněnští junioři v závěrečném podzimním kole potvrdili svou dominanci v soutěži, když v domácím prostředí přehráli Jablonec jasně 3:0. Svěřenci trenéra Grmely tak nadále kralují Juniorské lize.

Zbrojovka nastupovala do zápasu s vědomím toho, že titul půlmistra jí už nikdo nesebere. Není tedy divu, že pohoda a uvolněnost z hráčů jen čišely. Již po čtvrthodině hry s míčem zakouzlil Traoré, vyslal do sólo úniku Škodu, kterého se štěstím vychytal jablonecký brankář Fendrich. Co se nepodařilo napoprvé, vyšlo napodruhé – Kunc si posunul míč do šestnáctky, pláchl bránícímu protihráči, jenž neměl jinou volbu, než jeho průnik zastavit faulem. Následně nařízenou penaltu bezpečně proměnil David Farmačka a bylo to 1:0.

Než se Severočeši stihli vzpamatovat, už lovili míč ze sítě podruhé. Po bleskovém protiútoku poslal úžasný pas na vzdálenější tyč kapitán Varaďa a Tomáš Kunc z bezprostřední blízkosti nemohl nedat, Brno vedlo 2:0.

Domácí nepouštěli soupeře vůbec k ničemu, pohodlně kombinovali ve středu pole, ale další příležitosti již v první půli neproměnili. Do druhého poločasu poslal trenér Grmela na hrot Jindřicha Stehlíka, který mohl již po několika málo minutách strávených na trávníku skórovat, jenže to by jeho střela nesměla orazítkovat pouze tyč jablonecké brány.

Jestli bychom chtěli vyzdvihnout některého z jednotlivců skvěle hrajícího Brna, byl by to určitě Tomáš Kunc, jenž se podepsal také pod třetí úspěšný zásah. Agilní pravý záložník v 73. minutě rozjel protiútok, aby poté přistrčil míč Rostislavu Varaďovi, který si pohrál s obráncem a nádhernou technickou střelou vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu Fendrichovy svatyně - 3:0.

Brněnští dovolili Baumitu za celý zápas snad jen jedinou obrovskou příležitost, se kterou si však deset minut před koncem neporadil Vukovič. Zbrojovka tak udělala nádhernou tečku za fantastickým podzimem. Hráči i trenéři si za předváděné výkony i výsledky týmu během celého podzimu zaslouží obrovskou gratulaci. Jak se ukázalo, titul půlmistra je ve správných rukou.

Ohlasy trenérů

Ludovít Grmela: "Na závěr podzimní části sezony to byl výborný zápas. Jablonec hrál ve druhém poločase velmi dobře, možná kdyby dal kontaktní gól, bylo by to ještě problematické. Podle mě to byl oboustranně uvolněný zápas, zajímavý pro diváky i pro hráče."