Utkání se Slavií odloženo pro nepříznivé povětrnostní podmínky

Utkání se Slavií odloženo pro nepříznivé povětrnostní podmínky

B r n o - Premiéra se odkládá, první utkání Zbrojovky v novém ročníku bylo odloženo vinou nepříznivých povětrnostních podmínek. Sudí Královec učinil finální rozhodnutí v 18:55. Náhradní termín stanoven zatím nebyl, vstupenky zůstávají v platnosti.

Hustý déšť se na Brno snesl již odpoledne před výkopem. Trávník na Srbské dlouho odolával, rozhodčí několikrát odložili finální verdikt, pět minut před výkopem ale bylo jasno. "Hrací plocha souvisle pokrytá vrstvou vody (cca 80 procent). Vzhledem k tomu, že mohla být ohrožena bezpečnost a zdraví hráčů a následně i regulérnost a průběh utkání, nebylo utkání zahájeno," píše se v oficiálním zápise.

Ani prognózy navíc nevěstily zlepšení, naopak - dle předpovědi bylo jasné, že tyto podmínky budou déletrvající. Zápas tak musel být odložen, náhradní termín nebyl stanoven a bude určen později, například v návaznosti na účinkování Slavie v Evropské lize.

Vstupenky vydané na utkání zůstávají v platnosti, o možnosti vrácení vstupenek budeme informovat v průběhu nejbližších dní.

Hráči Zbrojovky drobně pozmění tréninkový plán a v ligovém ročníku se tak poprvé představí v sobotu na hřišti Karviné. "Program nám to zásadně nenarušilo, komplikace to není. Natěšenost na zápas byla velká na všech stranách byla opravdu velká, takže věřím, že náhradní termín bude rozumný, aby mohli dojít všichni ti, kteří se na dnešní zápas chystali - a třeba i pár lidí navíc," komentoval situaci trenér Zbrojovky Habanec.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...