Svatopluk Habanec: O posilách jednáme dnes a denně

Svatopluk Habanec: O posilách jednáme dnes a denně

B r n o - Nový trenér Zbrojovky Svatopluk Habanec má za sebou úvodní tréninky a seznámení s hráči. "Jména jsou ze začátku někdy trochu loterie, ale během týdne se do toho dostanu," slibuje s úsměvem a prozrazuje, na co hlavně se jeho svěřenci zaměří.

Už letmý pohled do tréninkového plánu to naznačuje. Po sobotním seznamovacím tréninku měli Brňané na programu v pondělí přihrávkový dril - totéž je čeká dnes a v pátek. A k tomu samozřejmě kondice. "Běh na pětačtyřicet minut můžu pochopitelně udělat v v lese, ale nedotknu se přitom míče. Když to udělám v té samé zátěži na hřišti, dotknu se míče 240krát," potvrzuje Habanec, že od samého začátku přípravy budou Brňané hodně pracovat s míčem.

Model přípravy, kdy hráči ještě před jejím startem obdrží tréninkový plán, nepoužívá Zbrojovka poprvé. "Nyní budeme trénovat dvoufázově až třífázově až do prvního přípravného utkání. Preferuji způsob hry s větším držením míče, čehož jinak než tréninkem přihrávek docílit nejde. Ale nechci, aby to sklouzlo k tomu, že budeme držet balon a nedávat góly. A nechci také, aby to bylo o nějakém hurá útočení. Tento tým má naučený nějaký způsob bránění a na to nesmíme zapomínat," přibližoval Habanec krátce po pondělním tréninku.

To už měl za sebou seznamovací proces s hráči. "Hráče znám, paměťově na tom nejsem patně, co se jmen týče, je to ze začátku s trochou nadsázky loterie. Ale během týdne se do toho dostanu. Důležité je, že se všichni chtějí ukázat v dobrém světle. Ti, co hráli, se budou chtít udržet v základu, a ti, co nehráli, chtějí místo vybojovat. Zatím z toho mám dobrý pocit, ale uvidíme po prvních mistrovských zápasech," pochvaluje si Habanec vysokou motivaci svých svěřenců.

Jedním dechem ovšem dodává, že nadále trvá na doplnění kádru. "O možnostech posílení jednáme dnes a denně. Něco se jeví v lepším postavení, něco trošku ustrnulo. Na testech je zde Bojan Djordjić, asi nejdále jsou jednání s chrudimským Petrem Rybičkou. Věk a počet gólů jej předurčují k tomu, aby se prosadil," věří Habanec.

Na druhou stranu čeká početný kádr i zužování. "K prvnímu dojde po soustředění v Uherském Brodě, ke druhému pravděpodobně před odjezdem do Kaprunu."

Zatímco pondělní dopolední trénink absolvovali Brňané v hustém dešti, odpoledne se už trochu vyčasilo a od úterka je počasí výrazně fotbalovější. "Jestli nám v pondělí pršelo štěstí, bude to dobré. Ale upřímně, počasí se nevyhneme, neovlivníme to. Jestli jsou pařáky nebo prší, není důvod z toho dělat nějakého strašáka," říká jasně Habanec.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...