Brňané i bez vyloučeného kapitána porazili Příbram 1:0

Brňané i bez vyloučeného kapitána porazili Příbram 1:0

Utkání s Příbramí začalo pro Zbrojovku velmi dobře, byla aktivnější a po gólu Lutonského vedla. Přísné vyloučení kapitána Mezlíka sice cestu za třemi body zkomplikovalo, ale nakonec se domácí v posledním domácím zápase kalendářního roku mohli radovat z výhry 1:0 a uťali tak nepříjemnou třízápasovou šňůru bez bodu.

Čestný výkop si tentokrát vzala na starost Šárka Kašpárková, která si zároveň tipla výsledek utkání - 1:0 pro domácí. Jak se nakonec ukázalo, někdejší famózní trojskokanka projevila obdivuhodné věštecké nadání.

Zbrojovka vstoupila do utkání aktivně a Přerovský se hned v první minutě dostal do dobré pozice, jeho chytrý lob ovšem skončil mimo tyče příbramské branky. Obranu Příbrami zlobil i pohyblivý Mezlík. A hned po osmi minutách hry se měnilo skóre – Lutonský si naběhl za obranu a překonal nejistě vyběhnuvšího Hrušku.

Domácí byli nadále lepším celkem, po akci Mezlíka kličkoval ve vápně Lutonský, sám Mezlík v dobré pozici střílel vedle a nebezpečný byl i dlouhý Kaufmanův aut a Glaserovy centry. Na druhé straně Doležal příliš práce neměl.

To se změnilo až po půlhodině hry, kdy hosté přece jen zvýšili tempo a začali se dostávat do šancí. Wágner se ocitl za obranou, ale jeho hlavičku dobře postavený Doležal lapil. Staronový muž mezi brněnskými tyčemi zlikvidoval i dvojšanci Mareše.

Další z klíčových momentů přišel ve 38. minutě. Mezlík se po souboji ve vápně soupeře ohnal po Trappovi a byl poněkud přísně vyloučen, příbramský záložník viděl jen žlutou kartu. Hra se přiostřila, zejména hostující Mareš měl rudo před očima, do poločasu se ale již nic významného nestalo.

Do druhé půle hosté prostřídali, Mareše nahradil Střihavka. Zbrojovka se snažila hrát aktivně a hrozit ze situací po centrech a rohových kopech. Přerovský se na hrotu útoku bil osamoceně, ale statečně.

Právě Přerovský v 59. minutě sklepl míč pro Lutonského a jeho ránu vyrazil Hruška s potížemi na rohový kop. Po něm pálil Zavadil, ale jeho pokus obrana Příbrami zblokovala.

Hosté zahrozili po hodině hry, Střihavkův centr ale Danoski netrefil ideálně a Doležal zasahovat nemusel. Brno z protiakce vybojovalo rohový kop a Glaser poslal odražený míč mimo branku. Vzápětí opět Glaser centroval a po míči se ve vápně natahoval marně Sus, který hodně podporoval ofenzivu.

Příbram hrozila spíše odejiněle, domácí bránili zodpovědně a dokázali soupeři znepříjemnit rozehrávku. Když už se hosté dostali do šance, odmával jim asistent rozhodčího Matějka ofsajd. Vzápětí po rohovém kopu nadýchaný oblouček dopadl na hlavu Krbečka, který ale přestřelil.

Brňané se pod tlak dostali až v poslední minutě, Doležal ale stáhl ze vzduchu dva poslední centry soupeře a symbolicky tak podepsal čisté konto a výhru Zbrojovky nad Příbramí. Ta se nerodila lehce, ale zejména díky neskutečné bojovnosti Brňané nakonec i o deseti mužích dokázali nesmírně důležité tři body získat.

Ohlasy trenérů

Petr Čuhel (Zbrojovka Brno): Cením si bojovnosti mužstva, které se nepoložilo ani po vyloučení, naopak jsme hráli bojovně, aktivně, nenechali soupeře diktovat tempo. Pochvalu kromě Lutonského zaslouží celé mužstvo, které duel odjezdilo. Situaci ohledně vyloučení jsem neviděl, bylo to pro nás oslabení, Mezlík hrál do té doby výborně.


Karol Marko (Příbram): Dostali jsme se pod tlak od úvodu utkání, což díky nedůslednosti ve vápně vyústilo v úvodní gól. Proti deseti jsme pak nehráli ideálně, byla tam řada chyb.

Debutant Jindřich Stehlík doufá v další prvoligové starty
19.11.2012 | Pavel Rosendorf

Debutant Jindřich Stehlík doufá v další prvoligové...

Zdá se, že o budoucnost fotbalové Zbrojovky je postaráno, vždyť její mladíci suverénně vládnou...
Všem hráčům je potřeba poděkovat, říká Petr Čuhel
18.11.2012 | Lucie Hromádková

Všem hráčům je potřeba poděkovat, říká Petr Čuhel

B R N O - Před posledním domácím utkáním se nechal brněnský kouč Petr Čuhel slyšet, že výsledek...
Martin Doležal po návratu do brány zachytal výborně
18.11.2012 | Jakub Sabol

Martin Doležal po návratu do brány zachytal výborně

Martin Doležal se po dlouhé pauze vrátil do brány a tento tah se ukázal jako podařený. V klíčovém...

Fotogalerie

Všechny fotografie