V posledním domácím utkání podzimu vyzve Brno Příbram

V posledním domácím utkání podzimu vyzve Brno Příbram

B R N O - Gambrinus ligu čekají poslední dvě kola podzimní části a fotbalisté z moravské metropole se o víkendu naposledy ukážou svým fanouškům na domácím hřišti.V neděli 18. listopadu 2012 hostí Brňané předposlední tým tabulky, 1. FK Příbram. Přijďte podpořit Zbrojovku naposledy před přestávkou, utkání startuje v 17:00.

Příbram v letošní sezóně

Jedenáctinásobnému mistru nejvyšší československé fotbalové soutěže se letos příliš nedaří. Příbram najdeme v tabulce Gambrinus ligy na předposlední, tedy patnácté příčce. Zbrojovka je pro porovnání desátá. Hned v prvním kole zelenobílí podlehli doma Liberci vysoko 0:4. Poté prohráli na Spartě 1:2, následovala remíza na domácím hřišti proti Mladé Boleslavi 1:1 a bezgólové utkání v Teplicích. V pátém kole přišla opět remíza, tentokráte doma s Duklou Praha – 1:1. Na tři nerozhodné výsledky navázali Příbramští prohrou na Slovácku 0:1 a remízou v Jablonci 2:2.

Výměna trenéra

Logickým vyústěním několika proher a remíz byla výměna trenéra. Klub odvolal Davida Vavrušku, na jehož místo nastoupil Karol Marko. Osmé kolo však přineslo opět remízu - 0:0 doma s Českými Budějovicemi. Další prohra přišla hned na to, Jihlavští doma vyhráli 2:1. Na začátku října přišla konečně výhra, Příbram si na své půdě poradila s Plzní a zvítězila 1:0. Po prohře na Slavii 1:2 vyhráli Příbramští doma stejným výsledkem nad ostravským Baníkem. Po vítězství však přišla ve fotbale nevídaně vysoká prohra – 1:6 v Olomouci. V posledním kole přišla další z bezbrankových remíz – v Hradci Králové.

Nejlepší střelec

Vzhledem k nijak oslnivé produktivitě Příbrami nemůžeme tamní střelce hledat v tabulce příliš vysoko. Nejlepším příbramským střelcem je záložník Petr Trapp, který je v tabulce patnáctý díky čtyřem gólům vstřeleným v deseti utkáních. Pro srovnání – Petr Švancara odehrál o utkání méně a za záda soupeřových gólmanů se trefil pětkrát.

Sestava Příbrami z minulého utkání

Hruška - Jugas, Dejmek, Mišůn, Divíšek (46. Pleško) - Mareš, Kalivoda (30. Danoski), Trapp, Šlapák (71. Střihavka) - Krbeček - Wágner.

Za lístek z Komety na Zbrojovku za 50% ceny

Všichni fanoušci, kteří si na utkání Komety s Litvínovem zakoupili vstupenku, budou mít po jejím předložení v den zápasu poloviční slevu na duel Zbrojovka – Příbram, a to do sektorů J, K, L, M a N. Místo běžných 90 korun tedy zaplatí pouze 45. Totéž platí i pro majitele permanentní vstupenky nebo klubové karty na Kometu. Na utkání jste srdečně zváni!

Naše Zbrojovka dětem

V neděli proběhne také akce s názvem Naše Zbrojovka dětem, tedy charitativní vánoční sbírka pro pacienty z Dětské nemocnice Brno a pro dětské domovy na jižní Moravě. Při vstupu na stadion budou zaměstnanci a mládežníci klubu vybírat dárky pro děti, které nebudou moci trávit Vánoce v rodinném kruhu. FC Zbrojovka Brno předem děkuje za každý příspěvek!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...