Závěr sezony si můžeme užívat, těší po další výhře Buchtu

Závěr sezony si můžeme užívat, těší po další výhře Buchtu

B r n o - Jedním z hrdinů včerejšího utkání proti Příbrami byl také obránce Petr Buchta. Ve druhé půli poslal do vápna dva gólové centry a výraznou měrou tak přispěl k další domácí výhře.

Mladý obránce tak potvrdil, že zažívá výtečnou sezonu. Kromě skvělého plnění defenzivních povinností dokáže podpořit útok, proti Dukle skóroval, nyní nahrával.

V nedělní bitvě Petr začínal jako stoper, ve druhé půli se vinou Hyčkova zranění přesunul na kraj obrany. "Na tři stopery už jsme párkrát hráli, takže je to hlavně o zvyku. Postupem doby to šlo, jde hlavně o jinou rozehrávku. Do druhé půle nenastoupil Lojza, nebylo mu dobře a motala se mu hlava, proto jsem se posunul na beka a byl častěji vpředu. Jinak se ale nic nemění, jsem stoper a tam se cítím nejlíp," usmíval se Buchta při zápasovém hodnocení v klubku novinářů.

Jak vidno, utkání někdy mohou rozhodnout i zdánlivé drobnosti. "Změnila se ale hra celkově, začali jsme víc běhat, bojovat a naštěstí to zlomili. Co se centrů týče, když jsem se k nim dříve dostal, skončily daleko za brankou. Tohle je nezvyklé (úsměv). Při prvním gólu jsem se snažil centrovat na zadní tyč, u druhého jsem už cíleně hledal Řezníčka. Zkusil jsem dát nějaké bochany a naštěstí to dopadlo k našim," pokračoval brněnský odchovanec.

Výsledkem tedy byla výhra, potvrzení šesté příčky a stažení náskoku Slavie. "Jsou to pořád dva body, před námi jsou hratelné i těžké zápasy. Byla by to krásná odměna, jsme ale opatrní. Jsme ale rádi i za šesté místo. Je parádní, že si můžeme závěr sezony užívat," zakončil borec, který letos zatím naskočil do všech zápasů, vyjma jarního úvodního duelu na Slavii.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...