Aktivní hra nám sedí, pochvaluje si Tadeáš Zezula

Aktivní hra nám sedí, pochvaluje si Tadeáš Zezula

V šestnácti odehraných zápasech juniorské ligy chyběl Tadeáš Zezula jen 14 minut, nikdo toho letos neodehrál víc. Je pilířem defenzivy, která neinkasovala už pět zápasů v řadě, k tomu přidal dvě vstřelené branky. A jako bonus si pak zahrál jeden poločas za muže v přípravném utkání na Slovensku.

"Ten poločas v Ružomberku byl možná nejsilnějším fotbalovým zážitkem v mé dosavadní kariéře," přemítá Zezula a jedním dechem dodává: "Doufám ale, že to nejlepší teprve přijde."

V žebříčku fotbalových hodnot mohl Zezula postavit ještě výš účast v národním týmu, ale... "Dvakrát jsem dostal pozvánku, ale pokaždé se před soustředěním zranil. Věřím ale, že šanci ještě dostanu," prozrazuje, že k tomu, aby natáhl přes hlavu reprezentační dres, chybělo málo.

Hrát za áčko, to je snem každého fotbalisty v mládežnických kategoriích. "Rád jsem tu šanci přijal. Bylo to jednodušší v tom, že nás kluků z juniorky hrálo ten den víc, věděl jsem, co od spoluhráčů čekat. Trenér nám řekl, ať nejsme nervózní a nebojíme se. Úroveň byla samozřejmě jiná a ta zkušenost mi hodně pomohla," vzpomíná na zmíněný zápas.

Juniorka, to je něco jiného. Tam je Zezula momentálně nejaktivnějším hráčem, chyběl v celé sezoně jen 14 minut. "Nestěžuju si, je samozřejmě dobře, když dostáváte šanci a herní prostor," komentuje to. Ve hře si tak pochopitelně dovolí víc, než mezi muži. "Trenér Grmela po nás chce aktivní hru, bráníme i útočíme jako jeden tým, posunujeme se v bloku. Evidentně to nese ovoce," připomíná Zezula fakt, že brněnská juniorka své soutěži vládne.

To se samozřejmě odráží na herní pohodě členů týmu. "Rozhodně se lépe trénuje i hraje, když vedeme ligu, než když bychom se motali na čtrnáctém místě. Trenér po nás ale stále vyžaduje, abychom nic nepodcenili, což se nám snad daří. Málo inkasujeme, soupeřům se snažíme vnutit naši hru," pochvaluje si prozatímní výsledky Zezula.

Sám k herní pohodě přispěl i góly. Trefil se proti Mladé Boleslavi a Bohemians. "Jsem rád za oba, protože gólů zase tolik nedávám. Důležitější byl asi ten první, neboť zařídil v závěru remízu a ten vybojovaný bod nás nastartoval," komentuje své trefy brněnský stoper.

Ten se do Zbrojovky dostal až v dorosteneckém věku, do té doby hrával v Šardicích, nedaleko rodných Milonic. Ještě donedávna do Brna za fotbalem dojížděl. "Teď ale bydlíme ještě se spoluhráčem na koleji. Studuju VUT, ze začátku jsem z toho měl obavy, jak to půjde s fotbalem skloubit, ale zatím to jde. Na škole mi vychází vstříc, když je to třeba," prozrazuje Zezula, že se nevěnuje jen kopané, ale prozíravě myslí i na mimosportovní kariéru.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...