Starší žáci dnes zahájí Nike Premier Cup

Starší žáci dnes zahájí Nike Premier Cup

B r n o - Na prestižním mezinárodním turnaji Nike Premier Cup se dnes rozehrají první zápasy, tradičně nebude chybět ani Zbrojovka. Starší žáci (U15) zahajují pouť jubilejním dvacátým ročníkem turnaje v 10 hodin, utkají se s Teplicemi. Hraje se v Praze na Strahově.

Jejich dalšími soupeři ve skupině B jsou slovenské celky Trnava, Trenčín a Prešov. Do další fáze turnaje postoupují dva celky. Dnes se Brňané utkají ještě v 16 hodin s Trnavou, další zápasy je čekají zítra, kdy také začne vyřazovací část a duely o umístění.

"Osobně budu na takovém turnaji trénovat poprvé. Nejedeme se jen zúčastnit, ale chtěli bychom se poprat o co nejlepší umístění. Rádi bychom se prezentovali takovou hrou, jako doposud. Poměříme síly se špičkovými týmy, ověříme si dovednosti hráčů a případné umístění bude pověstnou třešničkou na dortu," řekl před turnajem trenér Martin Janás.

Na turnaj odjeli Zbrojováci již včera, večer proběhlo slavnostní zahájení a los, tvářemi turnaje tentokrát jsou fotbalisté Sparty Josef Šural a Martin Frýdek. "Když jsem začínal trénovat, byl už Pepa v dorostu, takže jej osobně neznám, jen jeho bratry Davida a Jakuba," pokračoval Janás v narážce na fakt, že Josef Šural je brněnským odchovancem. "Na turnaj jedeme se čtrnácti hráči do pole a dvěma gólmany. Z týmu U14 nás doplnili střelec Svoboda a gólman Stejskal," okomentoval kouč nominaci.

Nike Premier Cup je celosvětový fotbalový projekt, který byl založen roku 1993. Jedná se o největší fotbalový turnaj na světě, do kterého je každoročně zapojeno přes 9 tisíc fotbalových klubů ze 43 zemí světa. Vrcholnou akcí pro rok 2016 je Evropské finále ve Finsku. Od roku 2013 se koná společný turnaj pro Českou republiku a Slovensko.

Program Zbrojovky

  • Pátek 22. dubna, 10:00 Zbrojovka - Teplice
  • Pátek 22. dubna, 16:00 Zbrojovka - Trnava
  • Sobota 23. dubna, 10:00 Zbrojovka - Trenčín
  • Sobota 23. dubna, 12:00 Zbrojovka - Prešov

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...