Trenér Kotal hodnotí utkání v Plzni

Trenér Kotal hodnotí utkání v Plzni

P l z e ň - Utkání na hřišti Plzně mělo nakonec podobný průběh, jako to podzimní na Spartě. Brno vedlo díky Řezníčkovi, soupeř ale skóre otočil a po boji zvítězil. Výsledkem je tedy nula na bodovém kontě, ovšem oproti loňské sezoně výrazně lepší dojem z předvedené hry.

Zbrojováci byli draví, vytvářeli si šance a ještě v posledních vteřinách se snažili o kýžené vyrovnání. "Přijeli jsme s cílem získat bod. Viktorka měla díky své kvalitě optickou převahu, nám se ale povedlo vstřelit první gól. Bohužel jsme záhy inkasovali, ale i přes převahu soupeře jsme byli nebezpeční, a to až do Paškova vyloučení. Pak už to bylo těžké, tlak soupeře byl opravdu velký a dalo se předpokládat, že nám tam něco spadne," zahájil kouč Kotal zápasové hodnocení.

Přístupu hráčů ani tentokrát neměl mnoho co vytknout. "Kluci zápas odmakali, odbojovali, za což zaslouží pochvalu. Věřím, že kdybychom zůstali v jedenácti, měli bychom naději na lepší výsledek. Teď se musíme připravit na další zápas v domácím prostředí," zmínil Kotal nadcházející bitvu s Příbramí.

Zmíněné Paškovo vyloučení přišlo v 55. minutě, Západočeši tedy měli více než půlhodinovou "přesilovku". "Rozhodnutí sudích obvykle nekomentuji, ale tohle bylo správně. Mrzelo mě snad jen to, že před druhou žlutou kartou došlo minimálně k obdobnému souboji, to bych mohl namítat. Ale rozhodčí je pánem na hřišti a to musíme respektovat," hovořil Kotal, který svému svěřenci vyčítal spíše první kartu. "Ta byla absolutně zbytečná. Nevím, proč David padal, když se vyhnul Limberskému a mohl jít sám dál. To jsou špatné návyky, prostě nejde takovým způsobem v lize hrát. Je to škoda i pro Davida, protože pravděpodobně nebude v příštím utkání hrát," zakončil Kotal s výhledem na disciplinární trest, který na vyloučené hráče zpravidla čeká.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...