Zbrojovka v Plzni sahala po bodu. Přesilovku v závěru využil Kopic

Zbrojovka v Plzni sahala po bodu. Přesilovku v závěru využil Kopic

Vedení, brzké vyrovnání, vyloučení a tuhý boj do úplného konce. Zbrojovka se na hřišti mistrovské Plzně prala srdnatě, vyloučení Paška ovšem dokázala Viktoria deset minut před koncem zužitkovat.

O snový start hostující Zbrojovky, která nastoupila bez nemocného Keresteše, se postaral svým 11. gólem v sezoně Jakub ŘEZNÍČEK. Hyčkova kolmice do vápna našla rozběhnutého Zoubeleho, ten svou zpětnou přihrávku směřoval k nohám Řezníčka a brněnský střelec již dokázal prostřelit masu těl stojící v cestě míče za brankovou čáru!

Zbrojovce v úvodu vycházela taktika vysoce hrající obranné linie a Plzeň tak místo střel na bránu připisovala spíše ofsajdy. Poté ale přišly okamžiky domácího stopera Jana BARÁNKA. První souboj s ním sice Melichárek vyhrál, ze skrumáže po následném rohovém kopu však přišlo brzké vyrovnání. To když po odrazu míče od břevna napálil Baránek míč do sítě z bezprostřední blízkosti.

Povzbuzená Viktorka začala ukazovat, proč je aktuálním lídrem Synot ligy. Pohledné akci po ose Hrošovský - Matějů - Holenda chybělo poslednímu jmenovanému jedno číslo obutí k tomu, aby zakončoval do prázdné brány. Ránu brněnskou defenzívou zapomenutého Koláře pak dokázal vytěsnit Melichárek.

V závěru půle ale opět hrozilo převážně Brno. Po sraženém přímém kopu se dostal ke střele Pašek, jeho rána ke smůle hostí však mířila doprostřed brány. O poznání blíže brance měl následně Řezníček, který se ve vápně elegantně zbavil Baránka, dvojblok Hejda - Kozáčik ale neprostřelil. Když pak Škodova hlavička neměla dostatečnou razanci a na druhé straně Petrželova dělovka zamířila mimo, skončila atraktivní první partie nerozhodným výsledkem.

Pokud hráči Brna po deseti minutách prvního dějství zažívali štěstí, po stejném časovém úseku půle druhé přišly pocity zcela ambivalentní. David Pašek si od sudího Hrubeše vysloužil dvě žluté karty ve sledu tří minut a Zbrojovku čekala více než půlhodina v oslabení.

O první útočnou snahu po vyloučení se ovšem postaralo Brno, to když Škoda zpoza vápna minul Kozáčikovu bránu. Poté již přišel očekávaný tlak Viktorky. Aktivní byl především Milan Petržela. Ten nejprve po Kolaříkově přihrávce nedokázal vtěsnat míč mezi tři tyče a z následných Petrželových nabídek nedokázali o moc více vytěžit ani Kolář s Holendou. Další skvělý okamžik fantastického Melichárka přišel čtvrt hodiny před koncem, když Dušan dokázal bleskově zareagovat na Baránkovu hlavu z bezprostřední blízkosti.

Brněnský val povolil deset minut před koncem. Ve vápně se nejlépe zorientoval Jan KOPIC a ranou pod břevno poslal Plzeň do kýženého vedení. S odpovědí se snažil přispěchat Řezníček, jehož hlavě z těžké pozice scházela přesnost.

Zbrojovka zápas nezabalila a v deseti lidech se ještě pokoušela o vyrovnání. Série dlouhých nákopů ale ovoce nepřinesla, a tak Zbrojovka po boji padla v Plzni nejmenším možným rozdílem.

Sestřih utkání

Pašek po Plzni: Beru to na sebe, v deseti je tady těžké hrát
18.04.2016 | Martin Lísal

Pašek po Plzni: Beru to na sebe, v deseti je tady...

P l z e ň - David Pašek se v utkání na hřišti Plzně zapojil do akce, která vedla k úvodní brance....
Trenér Kotal hodnotí utkání v Plzni
17.04.2016 | Martin Lísal

Trenér Kotal hodnotí utkání v Plzni

P l z e ň - Utkání na hřišti Plzně mělo nakonec podobný průběh, jako to podzimní na Spartě. Brno...
Utkání v Plzni je pro nás perfektní test, těší se Kotal na konfrontaci s lídrem tabulky
15.04.2016 | Martin Lísal

Utkání v Plzni je pro nás perfektní test, těší se...

B r n o - Povzbuzeni sérií výher míří Zbrojováci vstříc zřejmě nejnáročnějšímu testu, který je v...

Fotogalerie

Všechny fotografie