Zavadil před operací: Pomáhá mi rodina i vzkazy od fanoušků

Zavadil před operací: Pomáhá mi rodina i vzkazy od fanoušků

B r n o - Ta zpráva nepříjemně zasáhla (nejen) fanoušky Zbrojovky. Zranění Pavla Zavadila je vážné, vyžaduje operaci - a návrat na ligové trávníky odhadují lékaři až na příští sezonu. Pavel je ovšem zvyklý bojovat a nevzdává to ani teď.

Nyní jej čeká pár dní klidu, termín operace je nakonec stanoven na pondělí 25. dubna. "Po operaci bych měl být v nemocnici asi tři dny, pak mne čeká rekonvalescence a určí se, kdy budu moci začít s rehabilitací. Podle toho se zařídím," popisuje Zavadil program nejbližších dní.

Jaký byl z tvého pohledu onen klíčový moment?
Zasekl jsem si nohou míč, v tu chvíli jsem stál na pravé noze a on (Ljevaković - pozn. red.) mě trefil pod koleno. Podlomila se mi noha, cítil jsem, že šla do boku a zase zpátky. Jak jsem na to potom došlápl, cítil jsem obrovskou bolest.

Stalo se ti v kariéře už něco podobného?
Ne, nikdy jsem tak vážné zranění neměl. Přišlo to až teď. Byl to trochu šok, ale je to fotbalový život, tahle stránka k tomu patří.

Věděl jsi hned po utkání, že je to vážné?
V sobotu jsem to hned po zápase cítil hodně, bolelo to. V neděli to ale bylo o trošičku lepší, říkal jsem si, že je to třeba jen natažené. Pondělní rezonance ale byla bohužel jasná. Jel jsem domů a první dva dny byly hodně těžké. Hodně mi ale pomohla rodina, byl jsem s dětmi a pomalu to vstřebal. Teď už je to malinko lepší, protože nic jiného nezbývá, než s tím bojovat. Dopadlo to tak, jak to dopadlo, ale život tím nekončí.

Trvalo dlouho, než přišlo finální rozhodnutí ještě se vrátit na trávník?
Já bojoval celý život, fotbal mám rád, hraju ho dlouho, je pro mne vším a chtěl bych ho hrát dál. Vím, že jsem nikdy podobně zraněný nebyl, samozřejmě nevím, jak budu po zranění vypadat. Chci nejprve dobře zregenerovat a pak se uvidí.

Internetem proběhla informace, že se ti kouč Vavruška omluvil za svá slova z pozápasové tiskovky. Je to tak?
Několikrát mi volal, ale já to nebral, napsal jsem mu zprávu, že se o tom nechci bavit, neměl jsem potřebu ani chuť to řešit. On mi potom napsal taky.

Budeš i v době léčby v kontaktu s týmem?
Hlavně ze začátku budu asi v Opavě, nějaký čas budu muset být v klidu. Na domácí zápasy jezdit budu, i do kabiny určitě přijdu, jakmile budu moci. A pak už začnu s regenerací s fyzioterapeutem Ivanem Jánským.

Jednou z mála pozitivních věcí tedy je fakt, že budeš moci být častěji s rodinou.
To jo. Když jsem s nimi, nemyslím na to, přijdu na jiné myšlenky. Budu se jim věnovat, jezdit se dívat na mladýho, jak mu to jde (Zavadilův starší syn hraje za opavskou U12 - pozn. red.) Pomáhá mi to, podobně jako vzkazy od fanoušků, které jsem všechny přečetl a děkuju za ně. Stejně jako za transparenty v hledišti.

Zbrojovka první zápas bez tebe zvládla, cos průběhu utkání s Bohemkou říkal?
Už v poločase jsem se bavil s kamarády, kteří to sledovali v televizi. Všichni říkali, že je to výborné. My hráli skvěle, i Bohemka přijela hrát fotbal, hrálo se nahoru - dolů. Gól na začátku nás nakopnul a průběh utkání měl velkou kvalitu. Jsem rád, že to kluci zvládli.

Díky a přejeme hodně psychických i fyzických sil!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...