Vyjádření trenérů mladších žáků k rozhodnutí nezveřejňovat výsledky v kategoriích U12 a U13

Vyjádření trenérů mladších žáků k rozhodnutí nezveřejňovat výsledky v kategoriích U12 a U13

B r n o - Možná jste na sklonku minulého roku zaregistrovali informaci, že na základě žádosti FAČR nebudou od jarní části této sezony zveřejňovány na oficiálních komunikačních kanálech klubu výsledky mladších žáků. Tentok krok je plně v souladu s filozofií, kterou Zbrojovka dlouhodobě vyznává.

Klub FC Zbrojovka Brno již k tomuto přistoupil v minulosti například u přípravek. Více se tématu věnujeme například v samostatném článku o turnaji kategorie U11. Principy Radost ze hry a Žijeme hrou se u řady dalších klubů setkaly vesměs s pozitivními ohlasy. Základem je fakt, že do určitého věku neklademe důraz na výsledky, nýbrž na prožitek ze hry, který lépe rozvíjí fotbalovost hráčů.

Na sklonku minulého roku se k podobnému kroku odhodlala i Fotbalová asociace ČR i u mladších žáků (U12, U13). "My trenéři se slučujeme s tímto novým konceptem výchovy hráčů, který nebude zveřejňovat výsledky a tabulky v kategoriích mladších žáků. Nejcennějším výsledkem je pro Zbrojovku Brno produkování talentovaných hráčů, kteří mají vnitřní motivaci. V této věkové kategorii chceme zaměřovat svoji pozornost především na rozvoj herních činností jednotlivce a vychovávat individuality. Uvědomujeme si samozřejmě i význam výsledku utkání jako prostředku zpětné vazby v procesu učení. Samotná důležitost výsledku utkání ovšem poroste přirozeně s přechodem do starších věkových kategoriích. Jako trenéři chceme každé utkání zvítězit a to naši svěřenci ví," komentovali jménem všech trenérů mladších žáků Radomír Talafa a Vladan Horák, kouči týmu U12.

Na našem webu tak v souladu s výše uvedenými principy uvádět pouze slovní hodnocení utkání, nikoliv výsledky, statistiky a tabulky. Děkujeme za pochopení.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....