Lukáš Matyska rozhodl duel juniorky se Spartou nádherným gólem

Lukáš Matyska rozhodl duel juniorky se Spartou nádherným gólem

Juniorka Zbrojovky stále válí, naposledy porazila pražskou Spartu. Jedinou branku utkání vstřelil Lukáš Matyska, který tak nádherným způsobem ukázal hráčům "A" týmu, jak v neděli případně vyzrát na pražského soka.

Sám Matyska letos skóroval už počtvrté, tentokrát ovšem jeho trefa bude zřejmě aspirovat na úspěch v anketě České televize Gól týdne. Zdálo by se, že se z brněnského mladíka stává expert na standardní situace. "Den před zápasem si jich pár zkusím, ale že bych to nějak speciálně trénoval, to ne," usmívá se skromně.

Rozhodnout duel proti Spartě, to už něco znamená - a to i v juniorské lize. V té se letos Brnu zatím daří. "Máme v týmu pohodu, díky výsledkům i zdravé sebevědomí, a věříme si tak na kohokoliv. To nám hodně pomáhá," přibližuje Matyska, který patří ve statistikách nejen k nejlepším střelcům (více branek dal jen Stehlík), ale po Zezulovi má odehraný i největší počet minut.

"To mi vyhovuje, člověk se pak cítí lépe, když je v herním tempu," chválí si hráč, který už letos odehrál za Zbrojovku části přípravných zápasů proti izraelským mladíkům a Ružomberoku. "Věřím, že když se budu snažit, další šance přijde," vyhlíží do budoucna.

I soutěžní zápasy za Brno už zažil, předminulou sezonu naskočil do čtyř. "To řadím asi nejvýš v dosavadní kariéře, bylo mi tehdy osmnáct a hrát za áčko byl pochopitelně můj sen," vzpomíná. "Srovnatelný je asi jen přípravný zápas reprezentační devatenáctky v Německu," připomíná Matyska, že má na kontě i zkušenost s národním týmem.

V kariéře mu může pomoci i fakt, že se s "áčkem" Zbrojovky připravuje. "Tréninky juniorky jsou také kvalitní, ale s áčkem je to pochopitelně jiné, protože vám mohou předávat své zkušenosti hráči, kteří už mají něco odehráno," souhlasí Matyska na závěr.

Jeho výstavní brankou se můžete pokochat zde.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....