Gól z rohu? Byl to záměr, prozradil kouč juniorky Dostálek

Gól z rohu? Byl to záměr, prozradil kouč juniorky Dostálek

B r n o - Juniorská liga sice reprezentační pauzu nectí, Zbrojovka si ovšem volný víkend užije s týdenním předstihem také. Po výhře s Jihlavou mají totiž Brňané volný los, další zápas hrají až 31. března na Spartě.

Mladí Zbrojováci se výhrou s Vysočinou posunuli na třetí příčku. "Jsem rád, že kluci navázali na druhý poločas utkání v Ostravě. Tehdy jsme se zvedli, hra se blížila tomu, co chceme hrát. V pondělí kluci splnili pokyny, které dostali - hráli hodně vysoko, napadali, z toho pramenily šance. První dvě neproměnil Marek Vintr, ale jeho čas ještě přijde, víme o něm, že je to gólový hráč. Prokazoval to všude, kde byl. Je potřeba, aby posbíral pár zkušeností a přenesl to i do ligových utkání," okomentoval Dostálek úvod zápasu.

Do vedení tak Brňany poslal až Vávrův gól z rohového kopu. Podle situace ve vápně se zdálo, že to byla cílená trefa, což kouč Dostálek také potvrdil. "Byl to záměr, nacvičená situace. Už před utkáním jsme si říkali, že zkusíme využít příznivého větru, který vanul správným směrem. Věděli jsme také, že Staňa Vávra má dobrou kopací techniku, hráči znemožnili gólmanovi soupeře dobrý přístup k balonu. Vše se povedlo tak, jak mělo," popisoval kouč neobvyklý manévr, který vedl k úspěchu.

Také druhá branka padla po rohu, Vávrův centr uklidil do sítě Zukal. "Z naší strany to bylo opět dobře zahrané, hráčů byl ve vápně dostatečný počet." Brno vedlo 2:0, mělo i další šance, nicméně Jihlava také hrozila.

Sparta? Hozená rukavice, kterou budeme chtít zvednout

Zápletku dal utkání kontaktní gól soupeře v závěru první půle. "Pro diváky to znamenalo drama, pro nás zklamání, takové chyby by se neměly stávat. Jihlava za gólem ale šla, příležitostí měla víc a musíme pochválit Davida Záleského. Ten předvedl jeden z nejlepších výkonů, které jsem u něho viděl. Je to jedině dobře, že na sebe v současné situaci upozornil a dal o sobě vědět," zmínil Dostálek fakt, že při zranění Doležala a Halousky může David rázem nakouknout na tréninky prvního mužstva.

Po přestávce přišel naštěstí pro Brno rychlý uklidňující gól. "Využili jsme zaváhání gólmana, který špatně vyběhl. Dan Pospíšil poslal centr do ohně a míč se nakonec odrazil ke Kubovi Kučerovi. Cením si toho, že nebyl líný na krok a dostal se do prostoru, odkud zkrátka góly padají," chválil kouč.

Finální podobu výsledku dal opět Stanislav Vávra. "Jihlava nasadila pět hráčů širšího kádru áčka, my dva zkušenější a dva mladší. Staňa byl právě tím rozdílovým hráčem, který utkání rozhodl," pokračoval kouč, jehož svěřence nyní čeká zmíněná pauza.

"Po ní hrajeme na Spartě, která je suverénně první. My jsme ale jedním ze tří celků, které ji dokázaly porazit. Podzimní zápas nám vyšel na jedničku. Nyní sice nejsme v takové formě, ale je to rukavice, kterou budeme chtít zvednout," netají Dostálek. "V pauze vypomůžou naši hráči dalším týmům, ať už áčku, dorostu nebo farmě, která také začíná soutěž," zakončil.

Ve volném týdnu čeká na juniorky kromě tréninků také přípravné utkání s divizním Blanskem (úterý 22. března, tréninkové hřiště Srbská, 16:00).

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...