Lacko před Slováckem: Musíme k tomu přistoupit jako k domácím zápasům

Lacko před Slováckem: Musíme k tomu přistoupit jako k domácím zápasům

B r n o - Řečeno hokejovou terminologií, podepsal se Matúš Lacko pod polovinou jarních gólů Zbrojovky druhou asistencí. Jeho centry z levé strany předcházely dvojici Hyčkových gólů, naposledy se tak stalo minulou sobotu proti Zlínu.

"Byly to spíš takové plachťáky, ale důležité je, že z nich Zavoš a Paša dokázali nahrát a Lojza z toho vytěžil gól. Já se většinou přichomýtnu k takovým momentům, ještě by to chtělo nějaký gól, abych byl ve statistikách taky napsaný," pousmál se Lacko, který na první ligovou trefu prozatím čeká. "Málo se tlačím do vápna, to je asi má větší chyba a asi i proto nemám zatím žádnou," dumá.

Letní posila naskočila do všech jarních zápasů, ve třech z nich hrál Laci od první minuty. "Já mám už klasicky vždycky špatnou přípravu, takže se dá říct, že jsem se do toho zase dostal. Teď už to jen potvrdit ve venkovních zápasech," přeje si muž, který většinou nastupuje po boku Jana Malíka ve středu zálohy. "Záleží na rozestavení, jaké hrajeme. Já mám trochu volnější roli, Honza je defenzivnější, ale často si to prohodíme, když má Džanek svoje výpady dopředu," usmívá se Lacko. "Je to o domluvě a o zvyku."

Dnes čeká na Brňany výlet na Slovácko a všichni už touží po delší době zase bodovat venku. "Víme, že se s nimi hrát dá. Pokud vím, Zbrojovka má se Slováckem dobrou bilanci. Pokud k tomu přistoupíme alespoň tak, jako k domácím zápasům, věřím, že něco můžeme uhrát. Ale pokud to odehrajeme jako zápas v Jablonci, nemůžeme vyhrát nikde," má jasno Lacko. "Musíme zkrátka víc chtít, hnát se za body. I když to pak třeba nevyjde a prohrajeme, ať to alespoň na hřišti nějak vypadá."

Nemáme hlavy v oblacích

V sobotním utkání čeká na oba soupeře zřejmě hlučná kulisa. "Je to dobře, člověka to ještě víc vyhecuje, když dojede hodně fanoušků i od nás. Na tabulku se kouká dobře, ale nemáme hlavu v oblacích a víme, že při tříbodovém systému stačí pár klopýtnutí a jsou zase starosti. Pokud by se povedlo jednou vyhrát venku a pak to doma potvrdit, bude to zase jiné," doufá Lacko.

V dubnu devětadvacetiletý záložník se v sestavě Brna tedy zabydlel, ve městě samotném ale ne - žije stále ve Znojmě, navíc s čerstvým přírůstkem do rodiny. V prosinci se jeho přítelkyni narodila dcerka. "Je to super, užíváme si to. Jen s cestováním a programem je to trochu složitější, často jsme pryč, ale přítelkyně je šikovná. Já jen občas přiložím ruku k dílu, když je možnost," popisuje Lacko. Tým čekají ještě dva zápasy, pak velikonoční reprepauza. "Volna si ale užijeme dost po sezoně, kdy je delší přestávka. Teď je ještě potřeba zapnout, zabrat a dohrát zbytek sezony co nejlépe."

Tím, že ve Znojmě tak dlouho působil a stále tu žije, má Lacko jasno i o podpoře jiných klubů. "Znojmu fandím. Fotbalisté vyhráli, Webris se uvedl gólem. Jdou na postup, věřím jim, bylo by to dobré derby," poukazuje Matúš na zatím poslední úspěšný zápas Znojma, v němž skóroval i z Brna hostující Weber. "Co se hokeje týče, Orli mívali vždy dobrou základní část, ale pak jim nevyšlo play-off. Letos to prolomili, osobně je tipuju na vítěze," zavěštil Lacko na závěr.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...