Pokud chceme zůstat nahoře, musíme bodovat i venku, zopakoval Kotal před Slováckem

Pokud chceme zůstat nahoře, musíme bodovat i venku, zopakoval Kotal před Slováckem

B r n o - Po bitvě se Zlínem čeká na Zbrojovku další utkání s puncem regionálního derby. V sobotu 12. března se Brňané představí na hřišti Slovácka. I pro letošek slibuje utkání obou těchto týmů atraktivní podívanou se vším všudy.

Zbrojovka letos vyválčila na hřištích soupeře šest bodů, ten poslední koncem října v Příbrami. Od té doby čtyřikrát prohrála. "Pokud se chceme udržet v horní polovině tabulky, musíme bodovat nejen doma, ale i venku. Věřím, že hráči budou chtít potvrdit výkon i výsledek z domácího zápasu," doufá trenér Brňanů Kotal.

Oba soky v tabulce dělí jediný bod, opět tedy jde o to, kdo pro sebe dočasně uzme pomyslný titul krále Moravy. Ovšem pozor - Slovácko sice zahájilo jaro prohrou s Plzní, od té doby ale boduje. "Vyhráli v Příbrami, porazili Jihlavu. V utkání s Liberci byla obranná fáze Slovácka skoro bez chyb, soupeř měl minimum šancí. Je znát, že soupeř konsolidoval obrannou hru a nečeká nás nic jednoduchého," je přesvědčený zkušený kouč.

Hlavní personou Slovácka je dlouhán s brněnskými kořeny Libor Došek. "V Liberci nenastoupil, ale teď by měl být v pořádku. Slovácko ovšem má i Koného, který hrál právě v Liberci velmi dobře. Je to výborný fotbalista, silný s míčem, důrazný. Uvidíme, zda soupeř nastoupí s jedním, nebo dvěma útočníky," dumá Kotal.

V dnešní době rozhodují individuální chyby

Václav Kotal je na lavičce Zbrojovky od podzimu 2013, jen dva trenéři jsou v lize na svých postech déle. Jedním z nich je právě Habanec. Za tu dobu se oba týmy potkaly čtyřikrát - dvakrát vyhrálo Slovácko, jeden zápas skončil remízou a naposledy zvítězili na podzim doma Brno. "Známe se pochopitelně dobře. Už jako hráči jsme proti sobě nastupovali, já za Hradec, on za Ústí. Ale v dnešní době máte díky Instatu podrobný přehled o všech soupeřích, je těžké se něčím překvapit. Rozhodují individuální výkony a chyby. My jich musíme udělat co nejméně, případně doufat, že je soupeř nepotrestá," pousmál se trenér.

Co se týče skladby brněnského kádru, od minulého utkání by se nemělo mnoho změnit. "Jovanović už trénuje, to je určitě plus. Během týdne či dvou by mohl být připraven. Zoubele začne trénovat po neděli, věřím tedy, že po reprezentační pauze bychom měli být v rámci možností v plné síle," vyhlíží Kotal přestávku, která na Brňany čeká po utkání s Duklou. "V záloze máme mladé hráče, Šurala či Kučeru. Myslím, že jejich čas se blíží. Vše se pochopitelně odvíjí od výkonů a výsledků, se kterými jsme doma celkem spokojeni, ale venku jsou na jaře nulové a musíme je zlepšit."

K bodovému zisku budou Zbrojováky v sobotu hnát i fanoušci, kteří se do Uherského Hradiště vydají vlakem či v autokoloně. "Věřím, že by zápas mohl mít náboj a dobrou kulisu," zadoufal na závěr Kotal.

další články

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!
Mládež
16.04.2024 | Martin Lísal

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) vymění v tomto týdnu ligové boje za závěr prestižního...
PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!
A-tým
16.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!

B r n o - Už s novými trenéry vyzve Zbrojovka v rámci vloženého středečního kola Jihlavu - Tomáše...
Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...