Nejprve šampaňské, pak vítězství - nová střecha pokřtěna

Nejprve šampaňské, pak vítězství - nová střecha pokřtěna

B r n o - Fanoušci na západní tribuně stadionu Srbská dnes poprvé fandili pod novou střechou. Ta byla ještě před zahájením utkání se Zlínem slavnostně pokřtěna za účasti zástupců města, kraje i klubu.

Hodinu před výkopem utkání se na západní tribuně sešli majitel klubu Václav Bartoněk a výkonný ředitel Vlastimil Ostrý se zástupci investora stavby, kterým bylo Statutární město Brno. Pozvání ke slavnostnímu přestřižení pásky přijali primátor pan Petr Vokřál a první náměstkyně paní Klára Liptáková. Čtvrtým "střihačem" se stal pan Ladislav Býček, krajský zastupitel a člen dozorčí rady Zbrojovky.

Křest se vydařil a byl navíc podpořen i výkonem fotbalistů, kteří zvítězili 2:0 a právě pod západní tribunou oslavil Pavel Zavadil vedoucí gól. Věřme tedy, že nová střecha bude ještě mnohokrát bezprostředním svědkem fotbalové radosti!

FOTO: Marie Schmerková, Martin Lísal

Vybrané technické údaje ohledně nového zastřešení

Investor: Statutární město Brno

Projektant: Prostab s.r.o.

Termín výstavby: 9. listopadu 2015 – 26. února 2016

Cena díla: 13 285 496 bez DPH

Zhotovitel: HT Steel, a.s.

Architektonické řešení: Konstrukce je ocelová příhradová, s dvěma řadami podpůrných sloupů za hledištěm. Krytina z trapézových plechů. Střecha má mírný spád dozadu od hrací plochy za objekty technické a hygienické vybavenosti.

Dispoziční řešení: Západní tribuna je tvořena třemi částmi – střední přímé a dvou bočních, zakřivených. Střecha kryje střední část, tedy sektory J, K, L a M, s kapacitou cca 4 000 míst, plus zázemí s objekty technické a hygienické vybavenosti a občerstvení.

Technické údaje: Celková plocha zastřešení 2526 m2, výška zastřešení v úrovni první řady sedaček v sektorech 18,7 metrů; sklon střešní roviny 4° směrem od hrací plochy, celková hmosnost střešní konstrukce 100 tun. Základové konstrukce: 38 ks pilot hloubky 9,5 metrů. Střešní krytinu tvoří trapézové plechy s výškou vlny 50 mm. Lem střechy je z titanzinku.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

V derby s Vyškovem vystřelil bod Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král

V derby s Vyškovem vystřelil bod Alijagić

D R N O V I C E - Povzbuzeni domácí výhrou nad Jihlavou, zajížděli Zbrojováci k dalšímu utkání...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....