VIDEO: Juniorku rychlé góly nepoložily, Slavii porazila 5:2!

VIDEO: Juniorku rychlé góly nepoložily, Slavii porazila 5:2!

B r n o - Junioři Zbrojovky dnes z vodních záplav vylovili cenné tři body. Hostující Slavia sice vsítila dvě rychlé branky, Brňané ale do pauzy srovnali a nakonec zvítězili 5:2. Díky výhře sesadili Slavii ze třetí příčky.

Celý zápas se hrál v hustém dešti, což v kombinaci s umělou trávou bylo znát. Zbrojovka začala svižněji, v úvodu vybojovala přímý kop ve velmi slibné vzdálenosti. Po nacvičeném signálu pálil Sokol těsně vedle brány.

Z přemíry snahy pak trochu paradoxně vyplynul úvodní gól na druhé straně hřiště. Brňané ztratili míč, Slavia bleskurychle zaútočila a Ondřej Kocourek přízemní ranou otevřel skóre utkání.

To bohužel pro domácí nebylo vše - zaskočená obrana si nevěděla rady ani s další akcí, po níž v 15. minutě Jan Kuchta zvýšil na 2:0. Opařeným domácím se pak příliš nedařila kombinace, naopak Slavia mohla po půlhodině zvýšit - Vavrouš ovšem pálil mimo.

Zřejmě klíčový moment přišel deset minut před pauzou. Řehák vyběhl z brány, odkop se mu ale nezdařil ideálně a míč do sítě vracel Vintr. Jeden z obránců míč akrobaticky vyrazil na břevno, číhající Daniel Pospíšil jej ale vrátil hlavou do sítě. Za dalších pět minut bylo srovnáno, penaltový faul na Kučeru potrestal ranou pod břevno Jakub Šural.

Divokou první půli pak zakončila dvojšance Slavie - Král ani Kuchta ovšem na Flodera nevyzráli. Další klíčový moment tak přišel až pět minut po půli. Pavel Sokol se rozhodl zkusit štěstí individuálně - a dobře udělal. Pronikl do vápna a utěšenou ranou dokonal obrat.

Slavia se pochopitelně nevzdala. Kuchtův gól po hodině hry neplatil pro ofsajd, Veselého ránu ze střední vzdálenosti zase zneškodnil Floder. Blízko k vyrovnání byl Kocourek, jehož dobře kopnutý přímý kop poslal mimo tyče ke smůle Slavie jeden z útočících hráčů.

Definitivní rozhodnutí přinesl až závěr utkání. Postarali se o to střídající hráči - Michal Šembera zakončil rychlý brejk, v samém závěru pak na konečných 5:2 upravil Martin Krištof.

Napraví juniorka nepodařený start? Od 13 hodin hostí Slavii!
29.02.2016 | Martin Lísal

Napraví juniorka nepodařený start? Od 13 hodin hostí...

B r n o - Juniory Zbrojovky dnes čeká druhý jarní zápas, od 13 hodin se v TCM v Brněnských...