PREVIEW: Trenér Kotal před utkáním v Jablonci

PREVIEW: Trenér Kotal před utkáním v Jablonci

B r n o - Na Zbrojovku čeká v letošní sezoně první cesta na sever. V sobotu 27. února bude naším cílem podhůří Jizerských hor, od 15 hodin se střetneme s místním FK Jablonec. Na zdejším pažitu přitom Zbrojovka mnoho bodů prozatím neposbírala.

Poslední dvě cesty do Jablonce se odehrály v červenci, nyní ale Brňany čeká nefalšovaný zimní výlet. A také náročný úkol - vždyť poslední ligová výhra v Jablonci se datuje do roku 2007. Od návratu Zbrojovky do nejvyšší soutěže se oba soupeři potkali sedmkrát, Brno zvítězilo jen jednou a přidalo jednu venkovní bezbrankovou remízu. Naposledy Jablonec vyplenil brněnský trávník výsledkem 3:0.

Nyní by Zbrojovka potřebovala bodovat, aby se v tabulce udržela před svým soupeřem. Na šesté příčce má o dva body více než osmý Jablonec. "Soupeř má nesmírně kvalitní mužstvo, poslední utkání s Libercem mělo dobrou úroveň, navzdory těžkému terénu podala obě mužstva maximální výkon. Jablonci se podařilo stáhnout dvoubrankovou ztrátu, pak ale inkasoval potřetí a prohrál. Porážku budou chtít určitě odčinit, bodovat a v tabulce nás předstihnout. My musíme udělat vše pro to, abychom naopak dokázali bodovat my," soudí o utkání kouč Zbrojovky Kotal.

Jak nahradit Řezníčka? Variant je několik

Ten musí pro zápas pozměnit vítěznou sestavu ze soboty, neboť postrádá vykartovaného Řezníčka. "Variant máme v hlavě několik. Důležité bude i to, jak nastoupí soupeř, který doma proti Jihlavě hrál paradoxně na jednoho útočníka, zatímco v Liberci na dva. Jsme připraveni, zkoušeli jsme obě varianty a je na hráčích, aby to dokázali realizovat na hřišti. Jinak mohu prozradit, že složení týmu prakticky měnit nebudeme," dodal kouč, který kromě Řezníčka postrádá také Doležala, Jovanoviće a Zoubeleho (více zde).

Nejistá je nominace Kučery, který měl odcestovat s reprezentací U19 do Turecka, ale spolu s některými dalšími spoluhráči musel pro nemoc přepustit místo náhradníkům. Roli gólmanské dvojky by měl znovu zastat Halouska, Doležal si při tréninku minulý týden natrhl postranní vaz v koleni. "Čeká jej pět až šest týdnů klidu, pak pozvolný trénink," upřesnil doktor Šimon Ondruš.

Kouč Kotal v Jablonci působil před svým příchodem do Brna, prostředí tedy dobře zná. "Jak jsem řekl, soupeř je velmi těžký, ale nás dostalo vítězství z minulého víkendu do lepší pohody a rádi bychom tento stav udrželi i dál. Věřím, že zabojujeme a porveme se o bodový zisk," zakončil.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...