VIDEO: Trenér Kotal hodnotí vítězné utkání s Olomoucí

VIDEO: Trenér Kotal hodnotí vítězné utkání s Olomoucí

B r n o - Zbrojovka potvrdila, že proti Sigmě v posledních letech doma umí zahrát, a díky výhře 2:0 se posunula na šestou příčku v tabulce. Na pozápasové tiskovce tak byl logicky spokojenější kouč Brňanů Václav Kotal.

Není divu, Brno po většinu utkání soupeře přehrávalo, kromě dvou gólů si vytvořilo i řadu dalších šancí a vyhrálo poměrně s přehledem. "Obě mužstva vstoupila do utkání nervózně, bylo tam hodně ztracených míčů. Postupem času jsme ale měli navrch, vypracovali si několik šancí zejména po standardkách a nakonec jsme se dokázali prosadit tím, co jsme celý týden trénovali. Fakt, že jsme v útočné fázi vyměnili tři hráče, přinesl ovoce - v podobě důrazu, zdravé bojovnosti a drzosti Paška a hlavně Lutonského. To vše znamenalo šance a také první gól po Lutyho centru," pochvaloval si Kotal výkon borců, kteří dostali šanci od první minuty.

Ve druhé půli navýšil náskok Hyčka a Brno vedení ubránilo. "Soupeř se do mnoha šancí nedostával, nakopávané míče odvrátil ve spolupráci s ostatními Pavel Košťál. Nedostali jsme doma gól, i v tomto ohledu panuje spokojenost. Je to pro nás důležité vítězství, jsme rádi, že nám to dnes vyšlo," liboval si Kotal.

Na výkonu Brňanů ovšem samozřejmě viděl rezervy. "V začátku nám vázla kombinace, lehce jsme ztráceli míče. Někdy mi schází větší nebojácnost, ochota vzít to na sebe, pokusit se třeba v křídelních prostorech něco vytvořit, obejít hráče. Někdy pozdě reagujeme a hůř předvídáme, při napadání běhají vpředu jen Kuba a Pavel Zavadil. Pořád je co zlepšovat a já věřím, že naše výkony půjdou ještě nahoru."

Pro nejbližší utkání v Jablonci ovšem musí Kotal vymyslet jinou sestavu - střelec Řezníček se totiž vykartoval. "Po utkání mi říkal, že chce hrát proti Zlínu. Že v Jablonci je zima a je to daleko na severu," smál se viditelně dobře naladěný kouč. "Teď bude tedy pauzírovat, musíme vybrat jiného hráče, který ho třeba zastoupí," zakončil.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....