VIDEO: Trenér Kotal před utkáním s Olomoucí

VIDEO: Trenér Kotal před utkáním s Olomoucí

B r n o - Domácí jarní premiéra je tady! Proti Olomouci vyrukuje Zbrojovka se změnami v sestavě - a hlavně s touhou napravit si reputaci po prohře na Slavii. Na tradiční předzápasové tiskovce to avizoval kouč Václav Kotal.

Co se změn týče, jedna z nich bude vynucená. Jak jsme již informovali, Mihailo Jovanović má z minulého zápasu zlomené žebro. "Je to ztráta, ale věříme, že Petr Buchta, který by ho měl nahradit, naváže na podzimní výkony. Mihailo je levák, což nabízelo nové varianty pro zakládání útoku, hlavně doma. Věříme, že se dá do pořádku co nejdříve," řekl kouč, který bude postrádat také gólmanskou dvojku Martina Doležala.

Ten se zranil na úterním tréninku a nyní jej čeká podrobnější vyšetření. Do tréninkového procesu se naopak zapojil Lukáš Zoubele. "Trénoval lehce, byl s námi v posilovně. Ve čtvrtek se rozhodneme, jestli jej můžeme použít pro zápas, nebo si přes víkend ještě odpočine," prozradil kouč, který ovšem chystá i další změny v sestavě. "S výkonem některých hráčů jsme nebyli spokojeni. Věřím, že ti, kteří na svou šanci čekají, oprávněnost nominace potvrdí," naznačil.

Konkrétní z pochopitelných důvodů být nechtěl, potvrdil jen, že by se mělo jednat o zálohu. "Proti Slavii musel vidět každý, že jsme sice získali řadu míčů, ale ty jsme vzápětí zbytečně odevzdali dlouhým odkopem. Věřím, že náš domácí výkon bude odlišný a přiblížíme se těm z naší strany podařeným zápasům. Vždy samozřejmě záleží i na tom, co vám dovolí soupeř, ale já věřím, že to utkání zvládneme. Pokud chceme zůstat v relativně klidném středu tabulky, musíme bodovat naplno," věří Kotal.

Olomouc nesmíme pouštět do šancí

Bodovat ovšem pochopitelně chce i Sigma. "Po domácí ztrátě s Bohemians nejsou v lehké situaci, navíc je čeká Plzeň. Doma se prezentovali aktivní hrou, to očekáváme i tady. I když otočili zápas na 2:1, nestáhli se do defenzivy. V ofenzivě jsou silní, ať již se jedná o rychlého a technicky dobře vybaveného Mahmutoviće, Ordoše a Navrátila z jedné strany, Petra z druhé strany, Housku... S Bohemkou měli smůlu, že neproměnili další šance, ale pro nás je to varování. Nesmíme je do šancí pouštět a zároveň musíme něco udělat s naší střeleckou potencí," pokračoval Kotal.

Ten také varuje před jakýmkoliv podceněním situace. "Tabulka je vyrovnaná, v tabulce pravdy navíc máme minus dva body a jakákoliv další domácí ztráta by byla komplikací. Navíc venku nás čekají těžcí soupeři. Zápasem si chceme napravit reputaci po nepovedeném představení na Slavii a zároveň si nastolit v uvozovkách klidnější režim pro další boje," předeslal kouč.

Jeden z dotazů znovu směřoval i na to, zda kouče zpětně nemrzí neuznaný Jovanovićův gól. "To už neřeším. My jsme realisté, vzhledem k deklarovaným ambicím řady týmů a faktu, že je jaro, se podobné situace dají předpokládat. Snažíme se ale pracovat na tom, abychom takové věci eliminovali na co možná nejnižší míru. Utkání je pryč a neřešíme, co by kdyby. Teď je před námi Olomouc a já věřím, že to zvládneme," zakončil.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...