Jovanovićova premiéra - neuznaný gól a zranění

Jovanovićova premiéra - neuznaný gól a zranění

B r n o - Mihailo Jovanović má za sebou premiéru, kterou nelze nazvat jinak než smolnou. Zbrojovka prohrála, gól mu sudí neuznal - a navíc se zranil. Zlomené žebro jej vyřadí ze hry přibližně na pět týdnů. Do tréninku by se naopak měl zapojit Lukáš Zoubele.

Mihailo zranění utrpěl v jednom ze soubojů v první půli, zápas ovšem dohrál. "Nyní jej čeká třítýdenní klidový režim, poté kontrola. Ceková doba absence se může blížit pěti týdnům," konstatoval po dnešním vyšetření doktor Milan Novotný.

Náplast na bolest bohužel konečný hvizd nepřinesl, Zbrojovka prohrála 0:2. Aby toho nebylo málo, Jovanovićův gól ze 72. minuty sudí Kocourek neuznal. "Rozhodčí mi pak říkal, že tam byl faul. I kluci byli překvapení, musíme se na to podívat ještě pořádně na videu. Nezdálo se mi, že by tam nějaký faul byl - hráč chtěl odkopnout míč, já tam dal hlavu a šlo to do brány. Škoda, kdyby gól platil, mohl být zápas dramatičtější," vykládal Mihailo po utkání.

Srbský stoper tak nakonec nebude mít vzpomínky na prvoligovou premiéru bůhvíjak růžové. "Snad dám gól jindy, a třeba vítězný. První zápas, krásná asmosféra, je to krok dopředu. Bohužel jsme prohráli, dostali dva góly ze standardek, z toho jsem smutný. Doufám, že se v dalších zápasech ještě ukážu," pokračoval Jovanović, který tou dobou ještě přesnou diagnózu neznal.

Do tréninku se naopak tento týden zapojí Lukáš Zoubele, který dnes absolvoval kontrolní vyšetření u doktora Šimona Ondruše. "Dva dny jej čeká lehčí režim, ve čtvrtek se rozhodne, zda bude moci zasáhnout do sobotního utkání s Olomoucí," komentoval Ondruš.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...