Uzdravený Pašek: Jsem připraven nastoupit na jakémkoliv postu

Uzdravený Pašek: Jsem připraven nastoupit na jakémkoliv postu

L a r a / B r n o - Jsem připraven, hlásí David Pašek. Na soustředění v Turecku naskočil do tří zápasů, generálku odehrál celou. Brněnský odchovanec je zpátky a bojuje o místo v sestavě.

Proti rumunskému CSMS Iași nastoupil Pašek po více než třech měsísích, k výhře 3:0 přispěl asistencí u druhé branky. "Kotník drží, cítím se dobře, což je pro mne nejdůležitější," hlásí David. O tři dny později odehrál dvanáct minut s Razgradem a soustředění zakončil kompletní porcí minut v generálce s Levski Sofia. "Pravého beka jsem nějakou dobu nehrál, pravidelně naposledy snad za trenéra Čuhela. A loni na jaře proti Dukle, ale to jsme hráli v jiném rozestavení. Posty se zase tak neliší, jen na beku mám samozřejmě větší zodpovědnost, co se týče defenzivy. Je mi jedno, kde nastoupím, všude se snažím odvést maximum."

Paškovým uzdravením se znovu zvedne konkurence v sestavě. "Jsem připraven o místo bojovat. Po velké zátěži nohu samozřejmě cítím, ale není to nic, co by mne limitovalo. Podobné problémy jsem měl i před rokem, na druhé noze, mám toho už plné zuby. Nějakou dobu jsem nehrál, na ligu jsem natěšený a dám do toho na jakémkoliv postu všechno," slibuje šestadvacetiletý borec.

Že nemluví do větru, to dokáže prostý pohled na statistiky. Velký bojovník vsítil dvakrát po sobě během sezony čtyři góly - často spíš ubojované než krásné, ale vždy nesmírně důležité. "Hrát budou jen ti nejlepší, což je dobře. Konkurence je prospěšná. Proti Razgradu hrála nějaká sestava, dva hráči z ní vypadli a já dostal šanci v generálce. Uvidíme, jak to bude pro ligu," odkazuje Pašek na blížící se start soutěže.

Zbrojovka se představí v sobotu na Slavii, proti které se jí poslední dobou daří. Ovšem není tajemstvím, že pražský celek prošel obrovskou proměnou. "My ale měli dobrý podzim a budeme na něj chtít navázat. Na Slavii to bude těžké, ale nakoupili hráčů opravdu hodně a je otázkou, jak si to sedne," přemítá.

Na soustředění v Turecku Pašek mimochodem bydlel na pokoji se svým konkurentem v boji o místo - Aloisem Hyčkou. "Lojzík je v pohodě, nezlobil. Pak onemocněl, ležel v horečkách, ze závěru soustředění moc neměl. Já těch deset dní mimo fotbalu trávil klasickým relaxem u filmů, nesměly chybět nákupy věcí. Jako každý rok, něco pro děti, přítelkyně, manželky, všichni to máme stejné. I já něco vezu," prozradil služebně nejstarší Zbrojovák v kabině "A" týmu.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...