FOTO: Víkendový Zbrojovka Cup - po všech stránkách výtečné představení

FOTO: Víkendový Zbrojovka Cup - po všech stránkách výtečné představení

B r n o - Letošní Zbrojovka Cup je za námi. Mladí Zbrojováci kategorie U10 pohostili v areálu TCM věhlasné soupeře z tuzemska, dorazil i rakouský Sturm Graz. A výsledek? Spousta krásných zápasů, gólů a spokojených hráčů i trenérů. Vydařený víkend!

Jak je již zvykem, část dorazivších týmů se v miniturnaji utkala již v sobotu. Konkrétně se jednalo o Zbrojovku, pražskou Spartu a rakouský Sturm Graz, přičemž každý z týmů postavil dva výběry. A Brňané si vedli velmi dobře - v klání nepoznali hořkost prohry.

"K vidění byl výborný výkon všech hráčů obou našich týmů. Kluci k zápasům přistoupili s obrovským zápalem a nasazením. K tomu ale dokázali přidat i velký kus fotbalového umění, s odvahou v individuálních činnostech a často ve velké rychlosti. Ocenění zaslouží i za to, jak se dokázali vyrovnat s nezvyklým rozestavením hráčů Grazu a okusili i taktickou stránku výkonu. Rezervy stále máme v kvalitě a především razanci zakončení," zhodnotil průběh sobotního miniturnaje jeden z trenérů Tomáš Němčanský.

Nedělní turnaj

V neděli pak vypukl samotný Zbrojovka Cup, kde zmíněné týmy doplnily ještě Vítkovice, posledním do party byla olomoucká Sigma. Zbrojovka opět ani jednou neklopýtla a vedla si velmi dobře. "Naši hráči pokračovali v povedených výkonech ze soboty. Soupeře jsme přehrávali nejen v tradičním vysokém pohybu a nasazení, ale i v individuálních herních činnostech jednotlivce. Pochvalu hráči zaslouží za odvahu v soubojích jeden na jednoho, kdy i v případě neúspěchu se znovu snažili o lepší provedení této herní stránky. A když k tomu přidali i kvalitní týmovou spolupráci a efektivní zakončení, byl celkový dojem velmi podařený. Rezervy stále cítíme v prvním dotyku s míčem a rychlejším přepnutí hráčů do obranné činnosti při ztrátě míče," shrnul průběh turnaje kouč Josef Dvořáček.

Celkové výsledky turnaje se nevyhlašovaly, ocenění obdrželi všichni zúčastnění. Smysl podobných konfrontací je hlubší. "Hráči se učí pracovat ve velké rychlosti a pod tlakem. Potěšilo nás také to, že vysoké procento našich hráčů je na tom dobře z hlediska porovnání koordinačních a rychlostních schopností, což je příslibem do budoucna," přidal své hodnocení i šéftrenér přípravek Zbrojovky Vladimír Chaloupka.

Zbrojovku reprezentovali

Sobotní miniturnaj: Červený tým Moučka, Mar. Hložánek, Řezník, Baňa, Naprelac, M. Krejčí, Švancara, Oplt, Bečva, Kříž, Lopour. Modrý tým Mich. Hložánek, F. Krejčí, Hajnovič, Večeřa, Baier, Hasoň, Štecha, Viktorín, Kousal, Fiala, Knos.

Nedělní Zbrojovka Cup: Hložánek Michal – Hložánek Martin, Večeřa, Řezník, Hajnovič, Naprelac, Krejčí F., Štecha, Baier, Baňa, Švancara.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...