Lukáš Zoubele: Už si ani nevzpomínám, kdy jsem naposled dal dva góly

Lukáš Zoubele: Už si ani nevzpomínám, kdy jsem naposled dal dva góly

B r n o - Už to vypadalo, že Zbrojovka si na úvod přípravy připíše porážku - Lukáš Zoubele to ale odmítl, a to poměrně raritním způsobem. V rychlém sledu proměnil dvě penalty a zajistil tak Zbrojovce remízu.

"Vůbec si nevzpomínám, kdy naposledy jsem dal dva góly za zápas. V přáteláku možná jo, ale už je to tak dávno, že si to nevybavím," usmíval se střelec, který prokázal pevné nervy. "Na první penaltu jsem si věřil, u druhé jsem chvilku váhal, říkal jsem si, jestli ji nepředat, navíc když byla po faulu na mě. Druhá věc je, že na hřišti moc zkušenějších hráčů nebylo, takže jsem to vzal na sebe," popisoval.

Dvě penalty za zápas, to se nestává zrovna často - navíc v takto rychlém sledu. "Je to poměrně neobvyklé, ale pramenilo to z našeho velkého tlaku. Řekl bych, že ve druhé půli jsme byli jasně lepší, nějaké šance jsme nedali a pak přišly ty penalty."

Pro "Zuba" jsou góly jen bonusem, snaží se dle svých slov soustředit hlavně na co nejkvalitnější přípravu. "Tohle období je pro mě hrozně důležité, k přípravě se upínám. Jsem rád, že můžu jet po zranění naplno, beru to den po dni. Beru to tak, že první zápas splnil svůj účel, jsme sice v té hrubší fázi přípravy, ale zase hrál každý jen poločas, takže to šlo," řekl záložník, který ve Zbrojovce "oslavil" rok působení.

"Nejlepší byl rozhodně začátek jara. Přišel jsem a neočekával od sebe nic, byl jsem po dlouhé pauze. Docela se mi dařilo, pak se bohužel stalo to, co se stalo. Teď doufám, že se chytnu, v létě mi končí smlouva, tak se musím ukázat v co nejlepším světle," doufá třicetiletý ofenzivní hráč, jehož nejlepším počinem byl vítězný gól v utkání na hřišti Teplic.

Jinak si rodák z Ústí nad Labem v Brně zvykl rychle. "Od začátku je to tu skvělé, máme hezký byt na Lesné, jsme spokojení. Malá oslaví v únoru rok," připomíná, že právě před rokem se stal nejen hráčem Zbrojovky, ale také otcem. Zprávu o narození dcerky Emily se tehdy dozvěděl po příletu do Turecka. "Život to samozřejmě hodně změnilo. Je to radost a štěstí. Musím říct, že rodina jako celek mi v době zranění byla největší oporou, hodně mi pomáhali," zakončil Zoubele.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...