Růsek: Galavečer jsem si užil, s něčím takovým jsem vůbec nepočítal

Růsek: Galavečer jsem si užil, s něčím takovým jsem vůbec nepočítal

B r n o - Zbrojovák Antonín Růsek prožil hodně zajímavý rok. Jeho vyvrcholením byla nominace mezi tři nejlepší mladší dorostence pro 14. Galavečer Grassroots FAČR, který se uskutečnil v neděli 10. ledna na pražském Žofíně.

Takřka přesně rok poté, kdy Tonda se svými spoluhráči řádili na turnaji O pohár hejtmana, který vyhráli. Co rok přinesl? Řadu reprezentačních akcí, posun do staršího dorostu - a na konci bohužel zranění. "Celkově ale ten rok považuji za vydařený. Povedlo se mi udržet místo v reprezentaci, se kterou jsme vybojovali druhou fázi kvalifikace. I v klubu nám to docela šlo, škoda jen pokaženého závěru podzimu. Vše korunovalo tohle ocenění," bilancoval Růsek, který nakonec skončil třetí.

Sám přiznal, že nominace pro něj byla překvapením. "Dozvěděl jsem se to na začátku prosince od pana Sklenáře (asistent trenéra - pozn. red.), s něčím podobným jsem absolutně nepočítal a ani jsem nad tím nepřemýšlel," popisoval. "Samotný galavečer na Žofíně jsem si užil, bylo to příjemné a vše kolem toho se mi líbilo," doplnil borec, kterého na slavnostní večer doprovázeli i jeho nejbližší.

Vydařený rok bohužel pokazily nejen poslední zápasy, ale také vážnější zranění - Růsek si během listopadového utkání se Zlínem poranil kotník. "Už ale pomalu odkládám berle, každý den kromě víkendu rehabilituji a pomalu zatěžuji kotník. Vypadá to, že do tréninku bych se mohl pustit tak v polovině února, do plné zátěže pak začátkem března. Nechci nic uspěchat," prozrazuje talentovaný ofenzivní hráč.

Ten spojil s Brněm většinu své dosavadní kariéry. "Jsem tu asi sedm let. S fotbalem jsem začínal v Troskotovicích, pak následovala Miroslav a odtud jsem přešel na ZŠ Janouškova do čtvrté třídy."

Nezbývá než Tondovi popřát, aby v jeho kariéře přibylo co nejvíc momentů, jako byl ten nedělní, a co nejméně podobných tomu podzimnímu vážnému zranění. Ať se daří!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...