René Wagner odchází do Rakouska, bude trénovat SC Wiener Neustadt

René Wagner odchází do Rakouska, bude trénovat SC Wiener Neustadt

B r n o - Trenér starších dorostenců René Wagner opouští Zbrojovku a míří do druholigového klubu SC Wiener Neustadt. S ním bude usilovat o návrat do nejvyšší soutěže.

Legenda brněnské kopané spojila s Rakouskem velkou část své kariéry - osm let v Rapidu Vídeň udělalo z Wagnera velmi známou osobnost i na druhé straně hranice. Nyní kouč obdržel atraktivní nabídku na post asistenta trenéra týmu, který v minulé sezoně sestoupil z nejvyšší rakouské soutěže a usiluje o návrat.

"Chtěl bych Zbrojovce poděkovat za to, že mi dala příležitost zahájit trenérskou kariéru. Pracovalo se mi tu dobře, dostal jsem šanci i v první lize, což byla velká zkušenost. Sám jsem cítil, že po letech u dorostu už začínám trochu stagnovat a jsem klubu vděčný, že mi umožnil tuto novou výzvu přijmout," komentoval Wagner svůj odchod.

Třiačtyřicetiletý kouč bude u klubu působit jako asistent. "Cílem SC je do dvou let návrat mezi elitu. Plánuje se nový stadion a ideální by samozřejmě bylo jej otevřít jako prvoligový tým. Kádr je poměrně mladý, pár členů realizačního týmu znám ještě ze svého působení v Rakousku," přiblížil Wagner cíle své mise.

Vazby s Brnem nepřetrženy

S Brnem kouč svá pouta nepřetrhal, nadále tak vede vyjednávání o chystaném přátelském utkání Zbrojovky s Rapidem Wien. "Většina jednání se uskutečňuje přes telefon, s tím nebude problém. Pracuju na tom, v nejbližších dnech mám přislíbeno, že se druhá strana ozve s finálním verdiktem," doplnil René.

Klub FC Zbrojovka Brno vyšel Rendovi vstříc a přeje mu na nadcházející misi hodně štěstí. O obsazení postu trenéra staršího dorostu se rozhodne v nejbližších dnech. Obě strany si zároveň přislíbily, že po Wagnerově návratu do ČR spolupráci znovu obnoví.

Dvojnásobný nejlepší střelec Zbrojovky odehrál za Brno celkem 146 ligových zápasů, v nichž vsítil 41 gólů. po návratu z Rakouska odehrál ještě dvě sezony, poté se vrhl na trénování. Trénoval rezervu a krátce i první mužstvo, nejvíce energie však věnoval dorostencům, které v předminulé sezoně dovedl ke třetímu místu v lize.

Celý profil René Wagnera zde.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...