Trenér Kotal hodnotí úvodní přípravné utkání

Trenér Kotal hodnotí úvodní přípravné utkání

V y š k o v - První herní test absolvovala Zbrojovka proti druhé sestavě Sigmy Olomouc, na branky bohaté utkání nakonec skončilo remízou 3:3. Utkání po jeho skončení hodnotil trenér Zbrojovky Václav Kotal.

Tři přípravné zápasy v podzimní části? 3:3, 2:4, 3:2. Remíza 3:3 na ně tedy plynule navázala, což asi vyhovuje spíše fanouškům, ne tak trenérům. "V první půli jsme vyrobili zbytečně moc chyb v rozehrávce, soupeř se dostával lacino do šancí a proto poločas vyhrál. Gólů mohlo padnout na obou stranách i víc, my ale své šance neproměnili," hodnotil Kotal průběh první půle.

V té druhé se výkon Zbrojovky zlepšil, což nakonec stačilo na remízu. "Měli jsme více ze hry, trávili čas na polovině soupeře a vzhledem k fázi přípravy se nám dařilo slušně kombinovat, finální efekt byl ovšem dlouho nulový a navíc jsme inkasovali po standardce další zbytečný gól, když se míč odrazil k neobsazenému hráči. Jsem rád, že se hráči nepoložili, nesrazily nás ani neproměněné šance Zoubeleho a Lutonského a povedlo se nám nakonec srovnat. Pozitivem je, že se nikdo nezranil, terén byl vlivem počasí poměrně náročný," doplnil Kotal stručné hodnocení.

Brňané se museli obejít bez Zavadila, Chriena a Paška, do hry poprvé zasáhli Timofejevs a Janoščin a také trio juniorů. "Junioři zapadli slušně, zejména Kučera. Na nějaké zásadní hodnocení je poměrně brzy, například u TImofejevse bylo poznat, že zkušenosti má, u něj je to spíše otázka taktických věcí. Více napoví další zápasy, neboť v tomto týdnu se budeme už více věnovat právě taktice a herní stránce," zakončil Kotal.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...