Dostálek po Teplicích: Šancí měly oba týmy dost

Dostálek po Teplicích: Šancí měly oba týmy dost

B r n o - Pondělní výhra juniorky nad Teplicemi vypadá poměrně jasně, Brňané třikrát skórovali a neinkasovali ani jednou. Trenér Richard Dostálek ale při zápasovém hodnocení připomněl, že v jednu chvíli byl osud utkání na vážkách.

"Spravedlivý výsledek by byl asi 5:3, šancí měly oba týmy dost. My jsme se po první brance dostali sami trochu pod tlak tím, že jsme nedokázali proměnit další možnosti a nepotvrdili vedení. Kdyby soupeř následně jednu ze svých šancí využil, měli bychom velký problém," tušil.

Zejména v první půli se s gólovými možnostmi roztrhl pytel. Zbrojovka neproměnila penaltu, soupeř nastřelil tyč, po změně stran udržel náskok skvělým zákrokem Floder. I proto Brňané po půli změnili rozestavení. "Posunuli jsme na stopera Kubu Šurala, na kraj obrany Tomáše Prakse a Michal Bednář hrál defenzivní štít. Reagovali jsme tím na styl soupeře, kdy jsme měli trochu problémy zachytávat jejich dlouhé míče," vysvětlil Dostálek.

Ten musel před utkáním řešit poměrně nečekanou absenci, Jakub Kučera byl dodatečně povolán do národního týmu U19. "Vypadl nám tím poslední středový záložník, i proto jsme si vypomohli nasazením Lukáše Zoubeleho z áčka, ve středu nastoupil i Erik Sedláček. Ve druhé půli jsme pak využili Štrombacha, který se toho zhostil celkem dobře," odtajnil Dostálek předzápasové úvahy.

Do konce podzimu ještě dva zápasy

Sám Zoubele odehrál závěr pohárového utkání v Plzni, nyní dle dohody nastoupil na první půli. "Šlo hlavně o to, aby získal zápasovou praxi, pocítil tlak od soupeře, který vám trénink nenahradí. Dokázal se prosadit do šance, splnilo to účel. Byli jsme domluvení na jeden poločas, nemělo smysl riskovat."

Z kádru "áčka" zasáhl do utkání kromě Klána ještě Šural, pro něhož to bylo druhé utkání během tří dnů. "Nechali jsme to na něm, kolik toho zvládne odehrát. Domluvení jsme byli, že zvládne hodinu a pak se uvidí. Komunikovali jsme s ním a byl v pohodě, takže jsme nechtěli do obranné čtveřice dál zasahovat a Kuba nakonec odehrál celý zápas," řekl Dostálek na adresu hráče, kterého ovšem v reprezentačním dresu neviděl. "Měli jsme to s Tomášem Kolouchem rozdělené, já sledoval středeční zápas, on sobotní. Reference o Kubově výkonu jsem měl," dodal.

Brňany už čekají dva poslední zápasy před zimní pauzou. Po cestě do Hradce Králové se představí doma s Třincem. "Máme zprávy, že pokud počasí vydrží, bude se v Hradci hrát na přírodní trávě. Pro zápas s Třincem už to pak vypadá na umělku v Brněnských Ivanovicích, je to přece jen začátek prosince," naznačuje Dostálek, že se junioři v této sezoně poprvé dostanou do areálu tréninkového centra.

další články

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!
Mládež
16.04.2024 | Martin Lísal

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) vymění v tomto týdnu ligové boje za závěr prestižního...
PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!
A-tým
16.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!

B r n o - Už s novými trenéry vyzve Zbrojovka v rámci vloženého středečního kola Jihlavu - Tomáše...
Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...