Zbrojováky čeká pohárové osmifinále, k prvnímu utkání jedeme do Plzně

Zbrojováky čeká pohárové osmifinále, k prvnímu utkání jedeme do Plzně

B r n o - A zase Plzeň! Pár týdnů po ligové bitvě se Zbrojovka znovu postaví obhájci trofeje, a to hned dvakrát. Závěr podzimu ozdobí pohárový dvojzápas, ve hře je postup do čtvrtfinále MOL Cupu.

Není tomu tak dávno, co se Zbrojovka s Plzní v tehdejším Poháru České Pošty utkala. První zápas vyhráli Západočeši doma 2:0, v odvetě se Zbrojovka přes řadu šancí neprosadila a duel skončil bezbrankovou remízou. Psal se květen 2014 a z postupu do finále se radovala Plzeň.

Nyní se tedy s Plzní potkáváme již v osmifinále. Do něj postoupila Viktorka díky výhře 2:0 v Tachově (ve 3. kole měla volný los). Brno muselo postupně přejít přes Velké Meziříčí (2:1) a Kroměříž (1:0). "S Plzní se tentokrát potkáváme výrazně dříve, než v předloňském ročníku. Podobné zápasy jsou ovšem zajímavou zkouškou a náročnou prověrkou, ať už v lize, nebo v poháru," podotkl k atraktivnímu losu pohárové soutěže kouč Zbrojovky Kotal.

Poslední měření sil obou soupeřů není potřeba nijak zvlášť připomínat. Zbrojovka doma zvítězila 1:0 a i díky této výhře je pátá. Plzeňané na prohru zareagovali nejlepším možným způsobem - porazili doma Spartu 2:1 a v Ostravě vyhráli 4:0. Mrzet je může snad jen neúspěch v Evropské lize s Rapidem Vídeň, ten totiž znamená, že šance Plzně na postup do další fáze se přesunuly do roviny ryzí teorie.

V sestavě s uzdravenými marody

Předcházející reprezentační přestávky Brňané využili k sehrání přátelských duelů, nyní je tedy čeká o poznání prestižnější mač. Je navíc pravděpodobné, že duel bude v Doosan Areně sledovat početná kulisa. "Náš cíl je jednoduchý - budeme se snažit vytvořit si příznivou pozici do prosincové odvety," naznačil Kotal, že Zbrojovka nechce brát tento zápas na lehou váhu.

Co se týče sestavy, nevyloučil kouč oproti ligovým zápasům některé změny, vyplývající z faktu, že v plném tréninku jsou už někteří marodi. "Vrací se nám Zoubele, i Pavel Zavadil je už připravený na maximální zátěž. Zpátky je také Keresteš a pochopitelně i vykartovaný Košťál," potvrdil Kotal, že má z čeho vybírat. Mimo hru tak ze zdravotních důvodů zůstávají prakticky jen Pašek a Moukanza.

V nominaci obou soupeřů nebudou figurovat reprezentanti, Plzeň díky tomu dočasně přijde o trenéra Krejčího. Zbrojováci postrádají trio hráčů - Chriena s Brigantem čeká kvalifikační zápas s Nizozemskem, se stejným soupeřem se poměří také český tým U20, jehož součástí je i Jakub Šural. Spoluhráči Jakuba naživo v akci neuvidí, v sobotu odpoledne již zamíří na západ, k utkání cestují s jednodenním předstihem.

Výkop samotného pohárového zápasu je naplánován na 14 hodin, vstupné činí 80 Kč.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...