Bude to velká škola, tuší Šural o konfrontaci s "Tulipány"

Bude to velká škola, tuší Šural o konfrontaci s

B r n o - Jakub Šural má v lize prozatím stoprocentní bilanci. Na hřiště se podíval dvakrát - a dvakrát mohl oslavit výhru. Nedělní skolení Liberce ovšem nemohl slavit nijak dlouho, ještě ten den zamířil na sraz reprezentační "dvacítky".

Vše měl zjednodušené tím, že národní mužstvo pobývá v rodném Brně. Zde (konkrétně na hřišti Moravské Slavie) probíhají tréninky, tým je tu ubytován. Pro Kubu tedy nic nového. "Znám samozřejmě i hráče, hrávali jsme spolu už v minulosti, i když jsem při posledních akcích ze sestavy vinou zranění vypadl. Program máme poměrně nabitý, hrajeme dva zápasy v několika dnech," naznačuje, že reprezentační týden nudný rozhodně nebude.

Dnes (od 18 hodin) hrají Šural a spol. ve Znojmě proti Nizozemsku, v sobotu se stejnému soupeři postaví v Brně. "Soupeř bude určitě silný. Nizozemci patří ke špičce, řada hráčů už hrává v první lize, bude to velká škola. Něco jsme si k nim stihli říct, nazkoušet," prozrazuje Šural, který už si také zaknihoval ligové starty. "Určitě mi to něco dalo, i když to v obou případech bylo jen pár minut," zmiňuje zápasy s Plzní a Libercem.

Ve druhém případě se Kuba potkal na hřišti s bratrem Josefem, vyměnili si i dresy. "Sešlo se hodně lidí z rodiny, jsem rád, že to nakonec vyšlo a potkali jsme se i na hřišti. Po utkání jsem spěchal z kabiny, abychom si před odjezdem na reprezentační sraz stihli ještě popovídat, což se nakonec povedlo. Proklábosili jsme všichni asi dvacet minut," usmívá se člen fotbalového klanu.

Josef aktuálně také plní reprezentační povinnosti, čekají jej zápasy se Srbskem a Polskem. "Termínově bohužel není možné, abychom se na zápasech, kde budeme hrát, navzájem navštívili," potvrzuje Kuba, že rodina a přátelé budou muset tentokrát svou pozornost dělit. "Zatím to vypadá, že budu hrát spíše v sobotním utkání v Brně. Čeká nás určitě těžký zápas, ale věřím, že bude na co se koukat. Chtěl bych fanoušky pozvat, aby nás přišli podpořit, přece jen reprezentace na Srbské nehrála docela dlouho," láká Jakub diváky na duel, který má výkop v 17 hodin.

Více o utkání zde.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...