Trenér Kotal hodnotí remízový duel v Příbrami

Trenér Kotal hodnotí remízový duel v Příbrami

P ř í b r a m - Příbramský stadion byl pro Zbrojovku dlouho bodově zapovězený. To se dnes povedlo částečně zlomit, Brňané v Příbrami remizovali 1:1, bodovali potřetí za sebou a v tabulce se posunuli na pátou příčku. Jak utkání viděl trenér Kotal?

"Vstup do utkání nebyl ideální, Příbram se dostala do tlaku, zahrávala řadu standardních situací a my se tím pádem pomaleji dostávali do protiakcí. Situace jsme nedokázali správně vyhodnotit, jednu šanci jsme i přesto měli, ale Hruška Brigantovu střelu s pomocí tyče zlikvidoval," shrnul Kotal průběh první půle, která branky nepřinesla.

"Ve druhé půli jsme se zlepšili, byli nebezpečnější, ale v branku jsme přetavili pouze jednu akci. Domácí bohužel do pár minut stihli srovnat, šli do rizika a snažili se vstřelit vítězný gól. Závěr jsme ubránili a získali bod, se kterým jsme spokojení. Před utkáním jsem cítil, že kluci mají chuť potvrdit výsledek s Plzní a dokázat, že to nebyla náhoda. Nakonec je z toho tedy bod," naznačil kouč, že výsledek považuje za spravedlivý.

Mrzet jej mohou některé nedotažené akce, i za stavu 1:1. Zejména brejk, který táhl Chrien, volal po lepším zakončení. "Martin to nejspíše měl vyřešit hned, pak už to totiž hrozilo ofsajdem. Dopadlo to nakonec takto, nedá se nic dělat. Martin je mladý hráč, přesně takové momenty jsou pro hráče obrovskou školou," podotkl Kotal smířlivě.

Pohled na tabulku je příjemný, ale jsme realisté

"Pokud takové momenty nevyužijeme, musíme být nakonec za bod rádi, protože i soupeř měl dobré možnosti, například střelu z první, která skončila nad brankou. Nevyužití brejku by mrzelo víc, pokud by Příbram přidala ještě jeden gól. Prostě to musíme brát takto, počítají se jen góly, které opravdu padnou, ne ty, které padnout mohly," doplnil.

Hodně pikantní byl dnešní zápas pro Kubu Řezníčka, příbramského rodáka. "Těšil se na tu bitvu hodně, už před Plzní se bál, aby nedostal čtvrtou žlutou a nepřišel o to. Je škoda, že jsme jej více nedostávali do hry, měl to hodně těžké, ale zvládnul to a potvrdil, že je pro nás velkou posilou. Myslím, že i Škoda vedle něj podal velmi dobrý výkon, podařilo se nám najít dvojici, která velmi dobře funguje a je pro nás nesmírně platná," zmínil kouč duo bojovníků.

Zbrojovka je po remíze pátá, minimálně do zítřka, kdy ji přeskočí Slavia či Teplice. "Pohled je to samozřejmě příjemný, ale jsme realisté, čekají nás těžké zápasy. Každý získaný bod je pro nás super, vytváří dobrou náladu a lepší pohodu. To nám umožňuje hrát s lepšími soupeři ve větší pohodě a bez strachu. Čtyři body ze dvou utkání jsou výborným předpokladem pro to, abychom se mohli těšit na Liberec, i když jsme pro tento zápas přišli o vykartovaného Košťála. Je to pohárové mužstvo, věřím, že dojde opět solidní návštěva," zadoufal Kotal, že zlepšující se výsledky Zbrojovky nalákají na Srbskou co nejčetnější dav.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...