Jak probíhají jednání ohledně zápasu Zbrojovky s Rapidem Vídeň?

Jak probíhají jednání ohledně zápasu Zbrojovky s Rapidem Vídeň?

B r n o - Na sklonku minulého týdne klub FC Zbrojovka Brno poprvé veřejně prezentoval myšlenku sehrání přátelského utkání s rakouským celkem Rapid Vídeň na stadionu Za Lužánkami. V jakém stavu jsou aktuálně probíhající jednání?

Vize je taková, že program březnové akce by tvořilo jednak utkání legend, jednak zápas "A" mužstev. Utkání legend je zatím rámcově dohodnuto, termín pro definitivní potvrzení je stanoven na konec roku.

"Nebude se jednat o legendy z jednoho konkrétního období, záběr bude širší. Technicky by to ani nebylo možné, neboť třeba z hráčů, kteří za Rapid odehráli pohárové zápasy proti Brnu, jich řada plní trenérské povinnosti, další jsou mimo Rakousko," vysvětluje René Wagner, někdejší vynikající útočník Zbrojovky i Rapidu.

Právě on vede jednání jakožto zástupce Zbrojovky. Ve Vídni má stále skvělé jméno, není divu - branky zde střílel plných osm let. Jeho partnerem je Andreas "Andy" Marek, moderátor a zpěvák, mající na starosti Klub legend Rapidu. Dále je René v kontaktu i se členy vedení a realizačního týmu.

Duel "A" mužstev je zatím ve stavu realistického záměru. O tom, zda bude moci Rapid v plné síle v Brně nastoupit, rozhodne situace rakouského klubu po skončení bojů v základní skupině Evropské ligy. V ní si Rapid vede slušně a bojuje o postup, doposud neztratil ani bod. Jasněji tedy bude, jakmile bude stanovený jarní program klubu.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...