Kotal před Příbramí: Čeká nás konsolidovaný tým se silnou ofenzivní fází

Kotal před Příbramí: Čeká nás konsolidovaný tým se silnou ofenzivní fází

B r n o - Bez Pavla Zavadila, ale s cílem potvrdit parádní představení s Plzní a poprat se o další ligové body. S takovým odhodláním míří Zbrojovka k utkání do Příbrami, potvrdil to i trenér Kotal.

Příbram je v tabulce aktuálně jedenáctá, na Zbrojovku ztrácí čtyři body. "Výhrou v Ostravě se ale dostali do lepší pohody. Jejich postavení je trochu zkreslující, protože mají za sebou zápasy se všemi pohárovými zástupci. Podlehli Spartě, Plzni, Jablonci, Liberci i Boleslavi, nyní je ale čekají duely se srovnatelnými celky a je jasné, že jejich priorotním cílem je doma vyhrávat. Kádr mají konsolidovaný, odešli sice Zeman či Fillo, ale přišli jiní hráči a zejména ofenzivní fáze s Bednářem, Rezkem, Pilíkem a dalšími mladými hráči je velmi silná," shrnul Kotal ve stručnosti profil nejbližšího soupeře.

Na hřišti Příbrami se Zbrojovce navíc dlouhodobě nedaří - naposledy zde vyhrála v roce 2008, od té doby vítězí pouze doma. "V tabulce určitě patří výš a budou tam chtít zamířit. My sem ale nechceme jet v roli obětních beránků, chceme zopakovat výkon proti Plzni. Naším velkým problémem zatím je, že dobré výkony neumíme zopakovat, sám jsem zvědavý, jak se nám to povede tentokrát. Kvalitní mužstvo dělá právě schopnost takové výkony opakovat pravidelně," ví trenér.

V sobotu ještě bez Zavadila

Kotal bohužel nemůže pro cestu do Středních Čech počítat s kapitánem Zavadilem. "Stále doléčuje nemoc, pro tento týden určitě nebude fit. K dispozici není ani Pašek, který jde zítra na další vyšetření, po něm budeme moudřejší. Pocitově to nevypadá dobře, ale uvidíme. Do kádru se vrátil Moukanza, u něj ale chybí zápasová praxe," zmínil kouč novinky ohledně marodky.

Další marod Zoubele stále trénuje individuálně, do sestavy se už na minulé utkání vrátil Schuster. "Tomu také chybí zápasová praxe na to, aby odehrál třeba celý zápas, ale využili jsme jej na závěr s Plzní. Ta nasadila tři silné útočníky, proto jsme i my kádr vyztužili, abychom eliminovali centry do vápna, což se podařilo," připomněl návrat zkušeného zadáka.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...