Dvakrát dva. Řezníček pálí, Zbrojovka vítězí - po Slovácku to odnesla i Dukla

Dvakrát dva. Řezníček pálí, Zbrojovka vítězí - po Slovácku to odnesla i Dukla

P r a h a - Čtyři góly, šest bodů. Útočník Zbrojovky Jakub Řezníček v posledních zápasech střelecky procitl a pomohl spoluhráčům k cenným výhrám. Není divu, že se v obou případech stal Hráčem utkání na brněnské straně.

Na atletickém oválu stadionu Na Julisce převzal ocenění krátce po skončení bitvy, kterou rozhodl - Zbrojovka díky jeho gólům vyhrála 2:1. "Důležité tři body. Dukla je kombinačně silné mužstvo, ale my hráli to, co jsme chtěli, a do šancí je moc nepouštěli, až na ten hloupý gól. Po pauze jsme se ale ještě víc semkli a zápas otočili," popisoval Řezníček.

Řezníček se - stejně jako proti Slovácku - trefil dvakrát po pauze. Při prvním gólu byl přesně tam, kde měl být, při druhém s pomocí Michala Škody využil nepovedeného odkopu obránce Dukly. "Balon po centru proskákal na zadní tyč. U druhého gólu jsem viděl, že Škoďák má míč na noze, posunul mi ho a já ho uklidil placírkou k tyči," hovořil o svých trefách.

I celkový výkon týmu byl po pauze výrazně lepší, nehledě na góly. "Asi to v první půli vypadalo, že jsme zalezlí, ale proti Dukle se jinak hrát nedá, v kombinaci jsou opravdu dobří. Myslím, že jsme nehráli špatně a byli jsme přesvědčení, že se po pauze prosadíme. Soupeř pak už moc šancí neměl, centry v závěru kluci uskákali a máme tři body," těšilo střelce.

Ten je se čtyřmi góly rázem kanonýrem týmu, po osmi kolech tak dorovnal výkony nejlepších střelců loňské sezony. "Teď to jde. Měl jsem dvě šance, dal jsem dva góly. Věděl jsem, že se potřebuju chytit, ale je to teprve druhý zápas, snad to tak půjde dál," zadoufal.

Krátce před tím, než Kuba dorazil k novinářům, si ještě vyslechl ovace hloučku brněnských fanoušků z výšin strmé dukelské tribuny. "Je to příjemné. Jsem rád, že do Prahy vážili cestu a mohli jsme jim udělat radost."

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...