Hodně se mi ulevilo, hlásí probuzený střelec Řezníček

Hodně se mi ulevilo, hlásí probuzený střelec Řezníček

B r n o - V sobotu večer zavládlo na Srbské nadšení. Zbrojovka poprvé pod vedením trenéra Kotala porazila Slovácko a výrazně si zlepšila náladu po dvou nepovedených zápasech. Hlavní roli dnes na Srbské hrál dvougólový Kuba Řezníček.

Ten na ligový gól čekal šestnáct zápasů, naposledy skóroval ještě v dresu Příbrami proti Teplicím. Dnes však střeleckou smůlu protrhl a zaslouženě sklidil ovace fanoušků - byl zvolen Hráčem utkání na brněnské straně.

"Ten první gól má pro mě obrovskou cenu, už jsem to prostě potřeboval zlomit a jsem moc rád, že se to konečně povedlo," radoval se bezprostředně po utkání. Je třeba říct, že první ligová trefa Řezníčka v červeném dresu by se dala zařadit do kategorie šťastných branek - přesně takovou si před utkáním přál. "Bylo to hodně rychlé, takže vůbec nevím, jak se to ke mně odrazilo. Stál jsem ale na správném místě a uklidil to placírkou do brány," popisoval moment ze začátku druhé půle.

Někteří fanoušci se už možná začínali obávat, že Jakub nebude tak střelecky úspěšný, jak se původně očekávalo. "Byl bych blbej, kdybych nevěřil. Přišlo to docela pozdě, až v sedmém kole jsem se konečně trefil. Ale přišlo to a to je hlavní," oddechl si muž s číslem 37.

Kluci v obraně hráli fantasticky

Kromě jeho individuálního přínosu by se také dal vyzdvihnout výkon brněnské obrany, která v čele s Martinem Doležalem udržela čisté konto. "Musím říct, že dneska kluci hráli vzadu fantasticky. Až na pár náznaků soupeře k ničemu nepustili. I díky jejich výkonu máme dneska tři body," vyzdvihl bezchybnou obranu svých parťáků Řezníček.

To Brno mělo v zápase spoustu šancí a teoreticky mohlo vyhrát i vyšším rozdílem. Ale i vítězství 2:0 se počítá. "Je to tak, při troše štěstí tam mohlo spadnout ještě něco. Podle mě ale 2:0 stačí, třeba jsme si to nechali do dalších zápasů," usmál se střelec. Na závěr rozhovoru prozradil, že i on dá na předzápasové rituály. "Před tímto zápasem jsem se k jednomu rituálu, který jsem dělal v Příbrami, vrátil. Je to ale osobní, takže to nemohu prozradit, ani naznačit," uculila se hvězda zápasu.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...