K zápasu sedmého kola Synot ligy přijede do Brna páté Slovácko

K zápasu sedmého kola Synot ligy přijede do Brna páté Slovácko

Na programu letošního ročníku Synot ligy je už sedmé kolo, ke kterému do Brna přijede další moravský tým, 1. FC Slovácko. Souboj mužstev trenérů Václava Kotala a Svatopluka Habance bude odehrán v sobotu 19. září 2015.

Úvodní výkop na Městském stadionu Srbská v Brně je naplánován na 17:00.

Souboj pátého s dvanáctým

V tabulce jsou si sobotní soupeři poměrně vzdáleni. Lépe se doposud daří Slovácku, které najdeme na páté příčce. Proti tomu Zbrojovka se nachází v druhé polovině tabulky na dvanáctém místě.

Z letošních šesti odehraných klání vytěžilo Slovácko deset bodů za tři výhry (doma s pražskou Duklou, Příbramí a v Jihlavě) a za cennou remízu z Plzně 2:2. Zbylé výsledky doplňují prohry v Teplicích 0:2 a doma s libereckým Slovanem 1:2.

Čtyřgólový Došek

Přestože jsou si týmy vzdáleny v tabulce, bodový rozdíl nijak markantní není. Zbrojovka ztrácí pouhé tři body, jsou tedy "na dostřel".

Střelecky suverénně největší podíl na výsledcích a pátém místě Slovácka má útočník Libor Došek se čtyřmi trefami. Dvakrát překonali gólmany soupeřů Vlastimil Daníček a Marek Havlík.

Loňské tři branky

Při zkoumání loňských výsledků můžeme zmínit nízkou produktivitu střelců obou sobotních soupeřů. Dohromady totiž ve dvou loňských zápasech padly pouhé tři branky, z nichž dvě mají navíc téhož autora. Na podzim doma Zbrojovka prohrála 0:1 gólem vysokého útočníka Libora Doška, jehož si spolu s Martinem Kunclem a Lubošem Kaloudou pamatují i brněnští fanoušci.

V jarní odvětě hrané na Městském stadionu Miroslava Valenty se z vítězství neradoval ani jeden tým. Po Doškově proměněné penaltě a Zavadilově trefě z přímého kopu si obě mužstva připsala bod za remízu. Už v sobotu tak uvidíme, jak si Zbrojovka povede proti Slovácku v letošní sezóně.

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...