Vávra před Jabloncem: Chceme, aby se zápas divákům líbil

Vávra před Jabloncem: Chceme, aby se zápas divákům líbil

B r n o - Michal Škoda obdržel za vyloučení v Olomouci trest na dvě utkání, o jeho místo v sestavě v duelu proti Jablonci tak v týdnu bojovalo hned několik hráčů. Jedním z nich je i Stanislav Vávra - muž, který má na nejbližšího soupeře Zbrojovky dobré vzpomínky.

Končila sezona 2013/2014, Zbrojovka hrála s Jabloncem nerozhodně 0:0. Tehdy dvacetiletý Vávra přišel na hřiště v 69. minutě, o chvilku později centrem vybídl Malíka ke skórování a Zbrojovka se mohla radovat z výhry. Tentýž rok byl Vávra vyhlášen nejlepším hráčem Juniorské ligy - a v následující sezoně již nastupoval za áčko, se čtyřmi góly byl jedním z pětice nejlepších střelců klubu.

Ve středeční přípravě proti katarskému Al-Ahlí skóroval také, vyrovnával na konečných 3:3. "Dost se mi ulevilo, protože jsem gól za první mužstvo nedal už dlouho. Bylo by fajn přenést si to i do ligy, skórovali jsme třikrát a je jedno, kdo konkrétně v lize gól dá a kdo bude hrát. Důležité bude uhrát co nejlepší výsledek," řekl Vávra, který jeden poločas odbojoval netradičně na levé straně. "Ale není to nic nového, hrával jsem tam třeba v dorostu. Umím se přizpůsobit."

Nyní čeká na Brňany Jablonec. Severočeši mohou být povzbuzeni solidním výkonem v poháru, na druhou stranu v lize to zatím není úplně ono. "S Ajaxem hráli dobře, ale tohle bude jiný zápas. Jablonec patří do tříčlenné tuzemské špičky, mohou prostřídat hráče, mají široký a kvalitní kádr. Uvidíme, s čím přijedou, přece jen hrají ještě odvetu a výsledek je hratelný. Nechceme na to moc hledět, pro nás je prioritou, abychom uhráli dobrý výsledek a zápas se líbil lidem tak, aby přišli i příště v co nejvyšším počtu," burcuje Vávra.

Čtvrteční program Zbrojovky vyšel tak, že zápas sledoval v podstatě celý tým. "Skončil nám trénink, běžela asi pátá minuta, koukali jsme se. Já pak byl na masáži, rychle přejel domů a stihl ještě druhý poločas. Soupeře samozřejmě známe i tak dost dobře, hráli jsme s nimi nedávno. Víme, kde mají sílu a na co si dát pozor," věří Vávra.

Tabulku můžeme řešit po desátém kole

Nemyslí ani na to, zda by Zbrojovce mohl pomoci častý nešvar pohárových týmů - určité vypuštění zápasů v lize. "Tím se vůbec nechceme zaobírat. Když budeme hrát aktivně a soustředíme se na sebe, bude to lepší, než spoléhat na nějakou únavu nebo podcenění." Rodák z Chropyně ještě zmínil, že v poháru přeje tuzemským klubům úspěch. "Když se dostanou daleko, je to dobře pro český fotbal, který je víc vidět," je přesvědčený.

Zbrojovka byla před pátým kolem čtvrtá se sedmi body, ve vyrovnané tabulce jsou ale rozdíly minimální a ani Standa nepodléhá nějakému uspokojení. "Můžeme se o tom bavit třeba po desátém kole, teď je ještě brzy. V kabině je pochopitelně lepší nálada, když jsme nahoře, z tohoto pohledu je nedělní zápas dost důležitý, čeká nás pak pauza a bylo by fajn ji trávit v co nejvyšších patrech. Chtěli bychom v podobných výsledcích pokračovat co nejdéle," přeje si Vávra.

další články

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...