VIDEO: Trenér Kotal před utkáním s Jabloncem

VIDEO: Trenér Kotal před utkáním s Jabloncem

B r n o - Dva domácí zápasy, dvě výhry. Nadále platí, že posledním plenitelem Srbské byl Jablonec, který zde na sklonku minulé sezony vyhrál 3:2. Stejný soupeř míří do Brna tuto neděli. Co k utkání řekl trenér Zbrojovky Václav Kotal?

Jablonec má za sebou čtvrteční pohárový zápas v Amsterdamu, po sympatickém výkonu podlehl 0:1. "Vsadil na tuhou defenzivu, vycházel z bloku na vlastní polovině, předpokládáme, že takhle hrát v lize nebude a že bude předvádět otevřenější fotbal, což by mohlo znamenat více prostoru pro nás. Pohár se hraje na výsledek, v neděli očekávám otevřenější utkání. Duel ukázal, že soupeř má velmi dobře organizovanou obrannou fázi, i Ajax se kromě penalty do šancí nedostával," vrátil se Kotal k utkání, které se svými svěřenci sledoval prostřednictvím televizního přenosu. "Hrát se začalo krátce poté, co nám skončil trénink, většina týmu tedy zápas sledovala."

Poslední výkon Jablonce v Brně mají ještě hráči i trenér v paměti. "V utkání s týmy ze špičky tabulky nám dělávali velké problémy krajní obránci. Ať už jablonecký Novák, Kadeřábek ze Sparty nebo Řezník z Plzně. Musíme si uvědomit, že bránit musí opravdu celé mužstvo a v těchto duelech znamená hrozbu každý hráč soupeře. Na to je třeba dát si pozor," varuje Kotal.

"Obecně platí, že Jablonec má mužstvo složené z nejlepších hráčů ligy, je to kvalitní tým, což jste včera mohli vidět. Pro nás kyne naděje na bodový zisk jen při maximálně koncentrovaném výkonu," zopakoval kouč známou pravdu.

Odmítl také, že by snad na výkon soupeře mohlo mít pohárové vystoupení vliv. "Jablonec nevstoupil do ligy ideálně a další ztrátu nebude chtít připustit, nechce-li ztratit kontakt se špicí tabulky. I v Jihlavě měli šance, nastřelili břevno, jen se jim nepovedlo skórovat, což může být otázka pohody v mužstvu. Pohárový výkon jim určitě dal naději a nevěřím, že by podlehli uspokojení, což se někdy účastníkům pohárů v lize stává."

Je známým faktem, že Václav Kotal v Jablonci v minulosti působil. "Stále platí, že mám v klubu spoustu známých. S Jardou Šilhavým jsem navíc dlouho pracoval ve dvojici. Určitá rivalita tam tedy je. Chceme uspět, připravujeme hráče na to, aby uspěli. Věřím, že to zvládneme."

Situace Zbrojovky

Trenér prozradil, že Brňané by měli pro utkání nasadit totožný kádr, jako v Olomouci - pochopitelně vyjma distancovaného Škody, který obdržel dvouzápasový trest. "Na jeho náhradu máme připravených několik variant, rozhodneme se zítra před odjezdem na předzápasové soustředění," doplnil.

Brno v tabulce figuruje na čtvrté příčce, získalo sedm bodů - zkušený kouč to ale nepřeceňuje. "Zajíci se počítají po honu. Je to začátek sezony. Bylo by pro nás samozřejmě dobré, kdyby se nám podařilo uspět i s Jabloncem. Při bodovém zisku by byl pohled na tabulku příjemný, což si všichni uvědomují. I hráči by rádi zůstali v horních patrech tabulky co nejdéle. Pro nás jsou ovšem hlavním měřítkem zápasy s účastníky pohárů, ty ukáží, jaké má mužstvo ambice a jak na tom je. První takový zápas v Boleslavi nám nevyšel, teď nás čeká další a já věřím, že jej zvládneme lépe," zadoufal Kotal. "Bodů není nikdy dost," reagoval pak s úsměvem na dotaz, zda je spokojen s dosavadní bodovou žní.

V boji o cenné body by mohla Zbrojovákům pomoci tradičně i divácká podpora. "Hraje se v neděli, čeká nás těžký soupeř a pokud nás fanoušci podpoří tak, jako v posledních zápasech, budeme jen rádi," pozval Kotal fanoušky na tribuny Srbské. "Zápas v Jihlavě ukázal, že i Jablonec může klopýtnout. I my chceme být v neděli úspěšní," zakončil.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...