Juniorka hostí doma Hradec, hraje se v neděli od 16 hodin na Srbské

Juniorka hostí doma Hradec, hraje se v neděli od 16 hodin na Srbské

B r n o - Po výhře na hřišti Dukly se juniorka představí i doma. V neděli 2. srpna hostí od 16 hodin Hradec Králové, dějištěm utkání bude stadion na Srbské.

Otevřena bude hlavní krytá tribuna (se zajištěným občerstvením), vstupné tradičně zdarma. "Snad nám bude přát i počasí. Byli bychom rádi, kdyby lidé přišli a povzbudili nás," zve fanoušky Dostálek.

"Áčko" nastoupí o hodinu později k ligovému utkání na hřišti Mladé Boleslavi, juniorka si tak nejspíš vystačí s vlastními hráči. "Předpokládáme, že ti, kteří se do kádru áčka nevejdou, odcestují v sobotu na generálku s Líšní. Kádr ale máme široký, nemáme z toho strach," doplňuje Dostálek. "Zápas v Boleslavi neuvidíme celý, což se nám při pondělních termínech nestávalo, budeme to tedy vnímat trochu jinak."

Trenér Dostálek se ještě slovem vrátil k vítěznému vstupu do ligy. "Utkání trochu ovlivnil náš pozdní příjezd, kdy se stalo to, čeho jsme se obávali. Inkasovali jsme navíc rychlý gól, ale od druhé půle jsme s výkonem mohli být spokojení," komentoval. Vítězný gól nakonec vsítil Boštjan Frelih, pro něhož to byla soutěžní premiéra v Brně. "Svezl se s týmem, začátek neměl optimální, nachomýtl se k penaltě. Postupně se do toho dostal. U něj to navíc bylo složitější v tom, že hráče v podstatě poznal až v autobuse. Prostor pro nějakou komunikaci moc nebyl, naštěstí z předcházející přípravy áčka znal alespoň Kubu Šurala."

Junioři tedy Duklu přetlačili, stále platí, že s tímto soupeřem neztratili ani bod. "Kluci si to možná přečetli na webu, ale většina jich proti Dukle nastoupila poprvé, protože v dorostenecké lize není. Pro starší kluky to mohlo být pozitivní, že si na soupeře věřili."

Jak se bude vyvíjet další složení kádru, není zatím jasné. "Je možné, že ještě dojde k nějakým hostováním. U Webera se Šuralem je předpoklad, že zůstanou v kádru prvního mužstva a nastupovat budou za Líšeň," doplnil Dostálek. Další z juniorů Jakub Přichystal už zamířil na hostování do Vyškova, kde jej doplní David Pazourek. "David Krška už je v Kroměříží, Ladislav Hanuš nastupuje za Líšeň a Jan Sedlák je v Karviné," dodává na adresu hráčů ročníku 1994 Dostálek.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....