Na Haraštově memoriálu skončila Zbrojovka nakonec pátá

Na Haraštově memoriálu skončila Zbrojovka nakonec pátá

L e d n i c e - Třináctý ročník prestižního Haraštova memoriálu nakonec přinesl Zbrojovce pátou příčku. Ve čtvrtečním vyvrcholení skupinové fáze podlehli Brňané reprezentačnímu výběru Čech, v boji o páté místo zdolali Moravu. Vítězem se nakonec stala Plzeň.

Zbrojováci turnaj rozehráli dobře - ve středu v tropických podmínkách remizovali s pražskou Spartou a poté porazili Jihlavu 3:0. Klíčový duel o první příčku ve skupině ale bohužel nezvládli, podlehli výběru Čech U16 a skončili až třetí.

V duelu o celkové páté místo je na závěr turnaje čekal výběr Moravy, Zbrojováci nakonec po remíze dokázali vyhrát penaltový rozstřel a skončili pátí. Vítězem se stali fotbalisté Plzně.

Výsledky Zbrojovky


Zbrojovka Brno - Sparta Praha 0:0 (0:0)

Sestava Brna: Mrázek - Smrčka (40. Pyš), Blažík, Kropáček, Jordan (35. Doubravský) - Horváth, Krejčí - Holman (26. Šarkozy), Moučka, Jambor (45. Kříž D.) - Rogožan.

Trenéři Šustr a Zoufalý: "Hned na úvod jsme narazili na velice silného soupeře. Utkání nabídlo kvalitní a vyrovnanou podívanou. Dobrou kombinační hrou jsme si vytvořili několik šancí, které se nám ale bohužel nepodařilo proměnit. Hráči podali nadstandardní výkon, za zápas jim patří pochvala."



Zbrojovka Brno - Jihlava 3:0 (1:0)

Branky Brna: 6. Kříž D., 32. Jambor, 34. Horvath.

Sestava Brna: Leznar - Pyš, Blažík (38. Svoboda), Kropáček, Jordan (34. Smrčka) - Rozehnal, Krejčí (32. Horváth) - Kříž, Moučka (28. Holman), Šarkozy (18. Jambor) - Doubravský (36. Rogožan).

Trenéři Šustr a Zoufalý: "Ve druhém utkání turnaje jsme na hřišti jasně dominovali, pěknými kombinačními akcemi si vypracovali řadu dobrých brankových příležitostí, z nich se nám povedlo tři proměnit. Hráče bychom chtěli pochválit za přístup a předvedenou hru ve velkém vedru."



Zbrojovka Brno - ČR U16 Čechy 1:4 (1:3)

Branka Brna: 22. Jambor.

Sestava Brna: Mrázek - Smrčka, Blažík, Kropáček, Pyš (15. Jordan) - Rozehnal (32. Horváth), Krejčí - Jambor, Holman (7. Moučka), Kříž (42. Svoboda) - Rogožan.

Trenéři Šustr a Zoufalý: "V první půli jsme se nemohli dostat do hry, nechávali jsme soupeři prostor a trestem pro nás byly tři obdržené branky. Ve druhé půli se hra vyrovnala, dokázali jsme si vytvořit několik šancí, ale nepodařilo se je proměnit. Soupeř tak spravedlivě zvítězili a my měli o čem přemýšlet."



Zbrojovka Brno - ČR U16 Morava 2:2 (0:2), pen. 8:7

Branky Brna: 32. Rogožan, 50. Jambor, penalty proměnili Blažík, Kropáček, Krejčí, Moučka, Rogožan, Pyš, Jordan a Rozehnal.

Sestava Brna: Leznar - Pyš, Blažík, Kropáček, Svoboda (29. Holman) - Horváth (26. Rozehnal), Krejčí - Jambor, Moučka, Doubravský (19. Jordan) - Rogožan.

Trenéři Šustr a Zoufalý: "Poslední utkání turnaje bylo hlavně o vůli, potřebovali jsme přemoci únavu a zklamání po předchozí prohře. Hráčům patří obdiv a pochvala za srovnání stavu 0:2 a zvládnutí penaltového rozstřelu, stejně tak i za výkon na celém turnaji."


další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...