Druhý test je tu - Zbrojovka změří síly s Ingolstadtem

Druhý test je tu - Zbrojovka změří síly s Ingolstadtem

K a p r u n - Rakouské soustředění se nachází v polovině, na hráče Zbrojovky dnes čeká druhé přípravné utkání. Od 18 hodin se v nedalekém Mittersillu utkají s bundesligovým nováčkem - celkem FC Ingolstadt 04.

Brňané dnes absolvovali klasický předzápasový trénink, rozdělili se na skupinky, přičemž nominovaní hráči měli režim volnější.

Trenér Kotal nasadí do zápasu sestavu, blížící se té ligové. "Tři zápasy jsme nedali gól, věřím tedy, že se dnes konečně dokážeme prosadit střelecky. Zároveň soupeř dokonale prověří naší defenzivu, silné má standardky, disponuje řadou individualit. Uvidíme, jaká sestava proti nám nastoupí," řekl trenér Kotal, který pro zápas nemůže počítat s lehce zraněným Jakubem Přichystalem.

Stručný profil soupeře

Bavorské město Ingolstadt leží na Dunaji, má 120 tisíc obyvatel a v tuzemsku bylo doposud známé jako sídlo automobilky AUDI a místo, odkud do České republiky proudí ropa. Nyní se ovšem město dostává do povědomí fotbalových fanoušků - mužstvo FC Ingolstadt 04 se po spanilé jízdě stalo historicky čtyřiapadesátým účastníkem německé nejvyšší soutěže.

Přísně vzato je klub poměrně mladý, v roce 2004 vznikl fúzí oddílů MTV Ingolstadt a ESV Ingolstadt. Ingolstadt tedy aktuálně prožívá vrcholný rok - ve druhé lize zlomil rekord v počtu utkání bez prohry (19) a postoupil poměrně suverénně mezi elitu.

V kádru soupeře nalezneme řadu reprezentantů svých zemí. Gólman Ramazan Özcan figuruje v kádru rakouského národního týmu, tamtéž patří i jeho spoluhráč z obrany Marcus Suttner a útočník Lukas Hinterseer. Na posledním světovém šampionátu bojoval v barvách australského mužstva další útočník Mathew Leckie, zasáhl do všech zápasů.

Zapomenout samozřejmě nesmíme na Tomáše Pekharta, ten do Ingolstadtu přešel z nedalekého Norimberku. Řada hráčů prošla německými mládežnickými výběry, někteří jsou vzhledem k nízkému věku jejich členy stále.

Je tedy jisté, že na Zbrojovku čeká dnes v Mittersillu zdatný soupeř.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...