Michal Šmarda: Věřím, že si góly schováváme pro ligu

Michal Šmarda: Věřím, že si góly schováváme pro ligu

K a p r u n - Po dvou slunných dnech nás ráno přivítala zatažená obloha, což tak trochu koresponduje se včerejším výsledkem. Zbrojovka podlehla Bielefeldu 0:1 a čekání na vstřelený gól se protáhlo na tři zápasy.

Hodnocení utkání se tentokrát ujal asistent trenéra Kotala, Michal Šmarda. "Soupeř postoupil ze třetí bundesligy, což možná někoho svádělo k podcenění - ale byl opravdu kvalitní. Jsme rádi, že jsme tento zápas mohli odehrát, protože pro mladé kluky to byla zajímavá škola moderního evropského fotbalu. Viděli jsme, jak je důležitá rychlá práce s míčem, kam směřují trendy. Vždy je poučné narazit na týmy, které neznáme důkladně z domácí soutěže," vypočítával Šmarda.

Trenérům mohl dělat radost spíše první poločas, v němž byla Zbrojovka nebezpečnější. "Myslím, že jsme v této pasáži byli lepším týmem, lepší na míči, trpělivě jsme kombinovali a předvedli řadu pěkných akcí. Nejblíže ke gólu byl Martin Chrien, který trefil břevno. Na začátku druhé půle jsme bohužel inkasovali po zbytečném rohu a nedůrazu ve vápně. To bylo laciné, protože soupeř do té doby mnoho šancí neměl. Pak jsme hru otevřeli, vysunuli presink a tím se otevíraly prostory pro kontry Bielefeldu. Poradili jsme si s tím, ale gól jsme bohužel nevstřelili, což nás trápí a musíme to zlepšit. Věřím, že si to schováváme pro ligu," zadoufal Šmarda.

Kromě střelecké produktivity viděl ve hře i jiné nedostatky. "Stále se ve hře objevují věci, kterých se potřebujeme vyvarovat. Nepřesná přihrávka, špatný výběr místa, u některých menší ochota se nabízet a nabíhat si směrem dopředu, k brance soupeře. Tomu odpovídá i to, že jsme za celý zápas byli snad jednou v ofsajdu. To soupeř, který po zisku míče okamžitě nabíhal za obranu, zaměstnal pomezního snad desetkrát," všiml si asistent.

Co dál? Času do zahájení ligy už mnoho není, Brno čekají ještě dva přípravné zápasy a výše uvedené řádky naznačují, že je na čem pracovat. "Dá se očekávat, že sestava už bude odpovídat té ligové. Záleží samozřejmě i na zdraví hráčů, na soustředění se vždycky objeví různé šrámy, ale zatím to snad není nic vážného," zakončil Šmarda, jehož svěřence dnes čekají dva tréninky a také probírání taktiky u videa.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...