SOUSTŘEDĚNÍ: Trojici utkání s německými soupeři odstartuje duel s BIelefeldem

SOUSTŘEDĚNÍ: Trojici utkání s německými soupeři odstartuje duel s BIelefeldem

K a p r u n - Čas letí jako splašený, na Zbrojovku hned ve druhém dni herního soustředění čeká zápasový test. Od 17 hodin se představí proti německému druholigovému Bielefeldu, utkání by mělo být vysíláno internetovým přenosem.

Zbrojovka dopoledne potrénovala, do dějiště střetnutí (rakouský Lienz) vyrazí krátce po druhé hodině. Cesta by měla zabrat něco přes hodinu.

Předpokládaná sestava Brna: Doležal - P. Buchta, Šural, Malík, Lutonský - R. Buchta - Chrien, Moukanza, Weber, Brigant - Čtvrtníček.

Stručný profil soupeře

Město Bielefeld leží ve spolkové republice Nordrhein-Vestfalen a má přibližně 320 tisíc obyvatel. August Oetker zde založil známý potravinářský podnik a před dávnými lety porazil v nedalekém Teutoburském lese vojevůdce Arminius tři římské legie. A právě po Arminiovi nese název místní sportovní klub.

Fotbal se v Bielefeldu hraje od května 1905, do nejvyšší soutěže mužstvo nakouklo v letech 1970 až 1972. Několikrát se pak zadařil ještě návrat mezi elitu, ve dvou obdobích z toho dokonce bylo pět prvoligových sezon. Naposledy v letech 2004 až 2009, kdy ovšem nejlepším výsledkem byla 12. příčka (historicky se Arminia vyškrábala nejvýše na osmé místo v letech 1983 a 1984).

Kádrem prošli například reprezentanti Thomas Helmer a Arne Friedrich. Historicky prvním manažerem byl mimochodem Čechoslovák František Zoubec, na tomto postu se v dalších letech objevil například Otto Rehagel (v sedmdesátých letech) či Horst Köppel.

V současnosti se klub probojoval zpět do druhé nejvyšší německé soutěže, třetí ligu vyhrál s tříbodovým náskokem. Nejlepším střelcem se stal kapitán Fabian Klos ( 23 branek), který s klubem letos prodloužil smlouvu. Z dalších hráčů jste možná už v minulosti zaslechli jméno Daniel Davari - tento brankář je členem íránské reprezentace, se kterou se podíval i na mistrovství světa 2014.

Trenérem týmu je někdejší německý reprezentant Norbert Meier.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....