FOTO: Rozlučka Petra Švancary vrátila Za Lužánky fotbal i fanoušky

FOTO: Rozlučka Petra Švancary vrátila Za Lužánky fotbal i fanoušky

B r n o - Bouřící stadion, přes dvacet tisíc fanoušků v hledišti - sen mnohých se vyplnil a Za Lužánky se po čtrnácti letech zase vrátil fotbal. V sobotu 27. června zde proběhla rozlučka Petra Švancary s profesionální kariérou.

Někdejší fotbalista Zbrojovky nalákal na slavný stadion desítky osobností a četný dav fanoušků. Vyprodáno bylo během pár dní a na všechny zájemce se zdaleka nedostalo. Brány stadionu pojaly nakonec přes dvacet tisíc diváků - pocit, kdy se před vámi otevřel pohled na k prasknutí zaplněné tribuny, byl k nepopsání.

Na trávníku excelovali kromě Švancary i další bývalí hráči Zbrojovky - Hron, Siegl, Maroši, Pacanda, Křivánek, Cihlář, Šmíd, Trousil, Kobylka, Maléř, Valnoha, Václavík, Cupák, Twardzik, Vidumský, Kopenec, Kolomazník, Zelenka, Zbončák, Soldán, Polách, Černý, Zúbek, Holomek či Vlasák. Spolu s nimi hokejisté - namátkou Voráček, Havlát, Hubáček, Smoleňák, Pavelec či borci z Komety Svoboda a Hruška. Další dílek do mozaiky tvořili osobnosti šoubyznysu Dyk, Kohák či Svoboda a fotbalisté, kteří Brnem neprošli - Horváth, Pudil, Štajner... Kopačky nazul i primátor Brna Petr Vokřál a také Marek Fišer, jeden z organizátorů celé akce. A samozřejmě rodina Petra Švancary, konkrétně otec a syn.

Výsledek utkání, v němž hráli červení s modrými (jinak též Los Hokejos a Švanci Team), registroval málokdo. Padlo 26 branek, co čert nechtěl, všechny vsítil hráč s číslem devět. Trefil se i Švancarův syn Daniel, fotbalové vlohy prokázal při sólu přes půl hřiště. Došlo také na "reparát" penalty z posledního utkání mistrovské sezony, Karel Kroupa jej zvládl úspěšně. Na pomyslné tabulu nakonec svítil výsledek 17:9 pro červené.

Kulisu všemu činili neúnavní fanoušci, mávající vlajkami novými i těmi, které pamatovaly ještě slavné časy. Při většině pokřiků a chorálů tuhla krev v žilách i těm, kteří zažili ještě vyšší návštěvy. Přece jen čas je nelítostný, od posledního "lužáneckého" duelu uplynulo přes pět tisíc dní! Věřme tedy, že podobná pauze se už opakovat nebude a fotbal se Za Lužánky vrátí v době co možná nejkratší.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...