U13: Zbrojovka vyhrála mezinárodní turnaj v rakouském Grazu!

U13: Zbrojovka vyhrála mezinárodní turnaj v rakouském Grazu!

G r a z - Slovem se ještě vracíme ke skvělému úspěchu mladších žáků Zbrojovky (U13). Ti na turnaji Mini-masters v rakouském Grazu překnali postupně všechna úskalí a po finálové výhře se radovali z cenného triumfu.

Brňané odehráli v pátek bezbrankové přípravné utkání s Interem Milán, v sobotu pak zahájili boje zápasy ve skupině D. Na úvod porazili Wiener Neustadt 2:0, po bezgólové remíze s Hajdukem Split si vyšlápli na Grazer AK a bez problémů postoupili do čtvrtfinále. "Konfrontace s Interem byla pro kluky skvělým zážitkem, přesvědčili se o tom, že i takového soupeře mohou přehrát. Samotný turnaj byl hodně vyrovnaný, žádný tým se nevyvaroval zakolísání. Nás potkalo ve čtvrtfinále s Ferencvárosem," komentovali průběh turnaje trenéři Vorlický a Talafa.

Ono drobné zaváhání nemělo fatální důsledky - Brňané po bezbrankové remíze postoupili na penalty. V semifinále porazili slovinskou Ljubljanu 3:0 a ve finále pražskou Slavii 1:0. "Těžili jsme z unikátního řešení herních situací, naši hráči dominovali v samostatném myšlení a rozhodování. Na úspěchu se podíleli všichni, z individualit vyčnívali gólman Stejskal a hráči Canales, Svoboda a Vorlický," doplnili trenéři.

Výsledky Zbrojovky

Páteční příprava: Zbrojovka - Inter Milán 0:0

Trenéři Vorlický a Talafa: V utkání jsme herně dominovali, byli jsme kreativní, soupeř hrál defenzivně, po většinu utkání jen bránil a čekal na ojedinělou šanci k brejku. My své dvě vyložené šance nedokázali proměnit.

Zbrojovka - SC Wiener Neustadt 2:0

Branky: Vorlický, Jambor.

Trenéři Vorlický a Talafa: Utkání jsme měli jednoznačně ve své režii, škoda snad jen neproměněných šancí.

Zbrojovka - Hajduk Split 0:0

Trenéři Vorlický a Talafa: Střetnutí s kvalitním protivníkem, v němž jsme kontrolovali hru, bohužel jsme se nedokázali dostat do vyložených příležitostí.

Zbrojovka - Grazer AK Juniors 1:0

Branka: Vorlický.

Trenéři Vorlický a Talafa: Výborný výkon trochu pošramotilo množství neproměněných šancí, měli jsme minimálně pět.

Čtvrtfinále: Zbrojovka - Ferencváros 0:0, pen. 4:3

Penalty proměnili: Obert 2, Svoboda, Vorlický.

Trenéři Vorlický a Talafa: Vyrovnané utkání s kvalitním soupeřem, který nám dělal problémy svojí agresivitou a rychlostí. V penaltách nás tradičně podržel výtečný Adam Stejskal a dvakrát zachoval chladnou hlavu exekutor Adam Obert.

Semifinále: Zbrojovka - NK Ljubljana 3:0

Branky: Svoboda 2, Vorlický.

Trenéři Vorlický a Talafa: Výborný výkon. Kvalitní řešení herních situací, kreativita, hra jeden na jednoho, vysoká míra odvahy - to vše nás zdobilo.

Finále: Zbrojovka - Slavia 1:0

Branka: Vorlický

Trenéři Vorlický a Talafa: To nejlepší nakonec. Utkání se sešívanými byl opravdovým vrcholem turnaje. Nám patřila první část utkání, soupeř na nás vyvinul tlak v závěru utkání.

Zbrojovku reprezentovali

Adam Stejskal - Antonín Svoboda, Lukáš Durek, Petr Škuta, Lukáš Ondrášek, Adam Obert, David Jambor, Matěj Chaloupka, Enrico Canales, Lukáš Vorlický, Kryštof Konečný, Barnabáš Lacík, Ibrahim Aldin, Ondřej Šedivý, Tadeáš Kosek. Trenéři Jiří Vorlický a Radek Talafa.

další články

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...