Trenér Kotal: Soustředění na úvod přípravy je v mnoha ohledech výhodné

Trenér Kotal: Soustředění na úvod přípravy je v mnoha ohledech výhodné

B r n o - Krátká dovolená uplynula jako voda, hráči Zbrojovky se dnes sešli na startu letní přípravy. Přivítal je realizační tým v čele s trenérem Václavem Kotalem.

Kouč Zbrojovky musel letos se svými spolupracovníky přizpůsobit program švédské návštěvě. "Absolvujeme týdenní kondiční soustředění, což je v mnoha ohledech výhodné. Budeme na jednom místě, odpadnou přesuny, k dispozici bude kvalitní strava i regenerace a zároveň se tým lépe pozná," naznačil Kotal, že podobné zahájení letní dřiny skýtá mnohá pozitiva.

V hráčském seznamu figurují i nová jména. "Před sezonou jsem měl představu, že bychom posílili do každé řady. V jednání je nyní ještě útočník, jméno nechci prozrazovat, než to bude dojednané. Počítám ovečky, které mám v kabině, ne ty, které jsou napsané na nástěnce. Pokud se vše povede, budu spokojený," nastínil kouč.

Některé hráče naopak na soustředění nepustily zdravotní problémy - konkrétně Košťála, Briganta a Šurala. "Vrací se ale Zoubele, mužstvo by mělo být kvalitativně lepší. Vítám také návrat Šislera. Prostředí dobře zná a věřím, že naváže na své minulé podařené působení. Dobré reference jsme měli na obránce Freliha. Nyní je před námi kondiční blok, který by měl končit zhruba turnajem v Čelákovicích příští víkend. Čekají nás zajímavé zápasy s kvalitními soupeři, mezi které přibyly nyní Brémy. Bundesligová mužstva jsou skvělou možností prověření naší síly," libuje si Kotal nad nejčerstvější změnou jízdního řádu Zbrojovky.

Novináře také zajímalo, zda zkušený kouč stihne poctít návštěvou i některé z utkání probíhajícího evropského šampionátu do jednadvaceti let. "Osobně ne, podívám se v televizi. Dnes jsem zvědavý na Anglii, na Itálii. Mají kvalitní mužstva, uvidíme, jak k tomu přistoupí."

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...