VIDEO: Jan Malík před utkáním s Jabloncem

VIDEO: Jan Malík před utkáním s Jabloncem

B r n o - Zvítězit, nekončit sezonu sérií porážek a posunout se v tabulce vzhůru. Taková je motivace brněnských fotbalistů před závěrečným utkáním s Jabloncem. Právě na tohoto soupeře má Jan Malík poměrně příjemné vzpomínky.

Je tomu totiž bez jednoho dne rok, kdy svým gólem rozhodl o výhře 1:0. Zbrojovka tehdy také končila sezonu a za podobný scénář by se málokdo zlobil. "Nechceme končit sezonu třemi prohrami, to by bylo strašné. Navíc když s těmi soupeři se vesměs dalo hrát. Skončit čtrnáctí nebo desátí, to je rozdíl. V kabině to cítíme jednoznačně, chceme uspět," netají Malík před letošním "repete".

Před rokem byla situace obdobná v tom, že oběma týmům již šlo jen o body a čest, ve hře nebyla záchrana ani poháry. Letos míří Jablonec do Brna v poněkud jiné pozici - má jistou třetí příčku. "Mají velkou kvalitu a očekávám, že ji potvrdí. Hráli v týdnu pohár, takže je otázkou, v jaké sestavě nastoupí. Těžko se tedy chystat na konkrétní hráče. Ale i ti z lavičky jsou kvalitní a nebude to jednoduché utkání," varuje jeden ze dvou hráčů, kteří dokázali Jablonci od návratu do první ligy vsítit gól (tím druhým je Lamine Fall). "Před rokem měla řada z nás jen pár startů v lize, přesto jsme je porazit dokázali. Šance určitě je, porveme se o ni."

Jaký je podle Jana recept na úspěch? "Zlepšit defenzivu, dostávali jsme laciné góly. To, že šance vpředu neproměníme, se ve fotbale může stát. Proti Jihlavě jsme dali gól z každé druhé střely, s Bohemkou nám tak naopak nespadlo nic. Jenže právě v takovém případě je nutné opřít se o bezchybnou hru vzadu, to se nám nepovedlo," připomíná Malík poslední dvě prohry.

Brněnský univerzál letos nezažívá zlou sezonu - vynechal jen dvě utkání, v počtu odehraných minut mu patří šesté místo. "Většinu podzimu jsem odehrál ve středu zálohy, na jaře už jsem nastoupil i v obraně, na kraji či ve středu. Už v dorostu jsem hodně střídal posty a nevadí mi to. Myslím, že hráč by měl zahrát nějaký standard na dvou, třech postech; je to pro něj výhoda," hovoří o své všestrannosti autor jedné letošní branky.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...