JUNIORKA: Zbrojovka zakončila sezonu úspěšně, ze Znojma veze výhru

JUNIORKA: Zbrojovka zakončila sezonu úspěšně, ze Znojma veze výhru

Z n o j m o - Junioři Zbrojovky zakončili letošní sezonu výhrou, na hřišti Znojma zvítězili 2:1. Klíčové momenty se odehrály na konci první dvacetiminutovky - nejprve Halouska zneškodnil Lapešovi penaltu, poté krátce po sobě skórovali Krška se Štrombachem.

Obranu Brňanů i tentokrát vyztužil Petr Buchta, v dresu Znojma se objevil i z Brna hostující Pavel Lapeš, zkušenosti ze Zbrojovky má také Levai. Právě Lapeš odstartoval po čtvrthodině hry událostmi nabitou pětiminutovou pasáž. Vnikl do vápna, byl faulován a sudí nařídil pokutový kop. Gólman Halouska ale Lapešův pokus zneškodnil.

Jako kdyby tento moment Zbrojovku nabudil - po obrovském závaru nebylo Konvalinovi v brance nic platné čarování při prvním zákroku, druhou dorážku totiž poslal do sítě David Krška a Zbrojovka šla do vedení.

Za dalších pár okamžiků se do vápna probil David Štrombach a přízemní ranou navýšil vedení Brňanů. Opařené Znojmo se jen těžko vyrovnávalo s náhlým zvratem situace a další branky mohly následovat, proti byl ale Konvalina. Vychytal Přichystala, se Sedlákovou ranou mu pomohli obránci. Zbrojovka tedy šla do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Ve druhé půli se toho na hřišti zprvu moc nedělo, utkání směřovalo k poklidnému konci, nakonec se ale ještě zvrhlo v drama. Příčinou byl Pavel Lapeš - třináct minut před koncem se odhodlal k sólu, to zakončil povedenou ranou a rázem to bylo o gól.

Zbrojovku tak čekaly perné minuty, vedení ale udržela a mohla tak sezonu zakončit vítězně. Dočasně se posunula na druhou příčku tabulky, třetí Příbram si ovšem může stříbro uzmout v pondělí, kdy dohrává zápas s Varnsdorfem. Středočechům stačí jakýkoliv bodový zisk.